A plouat cu… zeci de arbori

Cel puțin 42 de arbori au căzut pe carosabil sau autoturisme, la nivel național, în urma ploilor și furtunilor din ultimele ore, pompierii militari intervenind pentru înlăturarea lor.

„În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea. (…) Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru înlăturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme și evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curți și 6 subsoluri. De asemenea, vântul puternic a afectat patru acoperișuri„, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență transmis marți.

Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1 în zona localității Sinaia și pe DJ 203K în zona localității buzoiene Lopătari s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației.

La nivel național, marți dimineață nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

„Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în mare parte a țării, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică”, mai transmite inspectoratul.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, se recomandă parcarea autoturismelor la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.