A sosit timpul pentru „negocieri serioase” pe tema Brexit

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a declarat că a sosit timpul pentru a începe „negocieri serioase” pe tema Brexit, în contextul în care premierul Theresa May urmează să se întâlnească luni cu negociatorul UE Michel Barnier și cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

„În Marea Britanie suntem de părere că este timpul să demarăm aceste negocieri (…) să începem o discuție serioasă despre viitorul și nou relație, parteneriatul special și profund pe care sperăm să-l construim”, a declarat Johnson, la Luxemburg, înaintea unei reuniuni a miniștrilor de Externe din statele UE.

„Cred că va fi în interesul ambelor părți (…) Sperăm foarte mult că prietenii și partenerii noștri vor primi acest mesaj și vom demara cu adevărat niște negocieri serioase”, a declarat oficialul britanic.

Ministrul a precizat că Londra are o ofertă „foarte bună” și „corectă” în ceea ce privește garantarea drepturilor expatriaților după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.