A zburat peste Atlantic pentru 15 minute cu Astra

Cu ultimele patru partide de joi s-au încheiat 16-imile din Cupa României, fază în care au intrat în competiţie şi echipele din prima divizie.

Două din acestea, Concordia Chiajna şi FC Botoşani au fost învinse de Dacia Unirea Brăila şi CS Afumaţi. O alta, CSU Craiova, s-a impus în faţa celor de la Sepsi Sf. Gheorghe abia în prelungiri, Andrei Ivan marcând golul izbăvitor în min. 100. În rest, rezultate scontate, ceea ce face ca faza următoare, a optimilor, să fie una extrem de interesantă, câştigătoarea Cupei adjudecându-şi dreptul de-a participa în UEFA Europa League. Transcriem mai jod rezultatele de ieri:

CS Baloteşti – Viitorul 0-4. Au marcat Hodorogea, min. 15, Nimley 23, 35 şi Vână, 79.

CS Afumaţi – FC Botoşani 1-0. Olariu, 39.

Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu 0-1. Gheroghe, 28.

Foresta Suceava – Steaua 1- 2. Matei, 18 / Ov. Popescu, 9 şi Aganaovici, 47.

Câteva amănunte de culoare, ca să zicem aşa, despre cele patru partide. Patronul echipei din Becicherecu Mic, George Sângeorzan, om de afaceri în SUA, a trecut Atlanticul pentru a juca 10-15 minute în meciul cu Astra, campioana României. Cornel Iftimie, patron FC Botoşani: „Suntem cascadorii râsului”. Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani: „Ruşine, ruşine, ruşine”. La fel de concis ar fi fost dacă declara „Suficient, destul, ajunge!”. Despre partida de la Ovidiu, unde mânjii lui Hagi au zburdat literalmente, scorul putând fi mult mai mare, chiar şi 0-10, ar fi de spus doar că Hagi nu i-a trimis în teren pe Răzvan Marin, Romeo Benzar, Flori Chiţu sau Florinel Coman.

În fine, meciul de Suceava, deşi încheiat la scor strâns, i-a scos în evidenţă pe Ovidiu Popescu şi Aganovici, dar îl pune sub semnul întrebării pe Mitrea, care a greşit grav la golul lui Marius Matei. La Suceava a revenit pe teren, după o lungă absenţă, şi Pintilii, căpitanul steliştilor jucând doar ultimele 15 minute. De consemnat şi uriaşa ratare a tânărului Denis Man., care a irtosit o ocazie mare cât roata carului: a tras, din mijlocul careului, direct în braţele portarului Hânţăscu. O şansă la fel de mare a avut şi suceveanul Căinari, care a reluat peste poartă, de lângă bară, în ultimul minut, o centrare venită de pe dreapta. (V. N.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.