AB InBev va cumpăra proprietarul brandului Ursus

Liderul mondial de pe piaţa berii, grupul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev. va cumpăra rivalul său principal, compania britanică SABMiller, pentru 96 miliarde de euro, aceasta urmând să fie una din cele mai mari achiziţii încheiate vreodată, transmite AFP.

Britanicii au explicat că boardul a ajuns la un acord cu boardul AB InBev în virtutea căruia acesta din urma va plăti 44 de lire sterline în numerar pentru fiecare acţiune SABMiller, ceea ce evaluează SABMiller la 71,2 miliarde de lire sterline (96 miliarde de euro). Totodată AB InBev a acceptat să plătească către SABMiller o sumă de trei miliarde de dolari în cazul în care tranzacţia nu reuşeşte să obţină aprobarea organismelor de reglementare sau dacă acţionarii AB InBev nu o vor aproba.

În urma acestei preluări, Annheuser-Busch InBev va deveni un gigant cu o valoare de 280 de miliarde de dolari şi care va controla o treime din piaţa mondială a berii. InBev, care deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona, domină piaţa din America Latină, în timp ce SABMiller are o prezenţă importantă în Africa şi Asia. SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, nu reuşeşte să înregistreze creştere în Europa şi America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunţat recent că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

SABMiller plc. deţine pe piaţa românească compania Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari producători autohtoni de bere. Brandurile pe care SABMiller le are aici sunt Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar. Cele două companii au fost văzute de analişti drept finalul procesului de consolidare din industria berii, întrucât nu sunt controlate de fundaţii de familie, cum este cazul Heineken, din Olanda, şi Carlsberg, din Danemarca, iar operaţiunile lor se suprapun geografic într-o măsură limitată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.