Abonament anual şi cartele pentru grupuri, printre surprizele pregătite de Metrorex

Metrorex, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din Bucureşti, va introduce noi cartele pentru călătoriile cu metroul, pentru o singură călătorie şi pentru grupuri, dar şi un abonament anual, arată un proiect de ordin al ministrului transporturilor, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Proiectuil, lansat marţi în dezbatere, menţine tarifele pentru cartelele actuale: 5 lei petru cartela cu două călătorii, 20 lei pentru cartela cu 10 călătorii, 70 lei pentru abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii, 25 lei pentru abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii şi 8 lei pentru abonament de o zi.

Documentul introduce cinci noi tipuri de cartele de călătorie cu metroul: cartela cu o călătorie, la un preţ de 2,5 lei, abonamentul anual (720 lei), cartela pentru grup de trei persoane (5 lei), cartela pentru grup de patru persoane (6,5 lei) şi cartela pentru grup de cinci persoane (8 lei).

Proiectul va rămâne în dezbatere până pe 19 august, iar după aprobarea sa, urmează să fie publicat în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în termen de cinci zile de la data publicării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.