×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:28
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Aburitorul Tudorel Toader
Ion Spânu
Ion Spânu

Cine mai crede că Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei, nu este omul Sistemului înseamnă că este ori foarte naiv, ori chiar el face parte din aceste structuri de care sîntem cu toţii din ce în ce mai dependenţi. Are omul ăsta un talent de a ne aburi, încît abia după două-trei ore ne dăm seama că am fost traşi pe sfoară şi că am fost îngrozitor de proşti că am crezut ce spune.

De fapt, chiar asta înseamnă „abureală”. Nu căutaţi în DEX, că nu veţi găsi această definiţie decît, cel mult, într-un dicţionar de argou, cu sensul de „minciună, păcăleală” sau chiar ca sinonim al preludiului sexual. Cu adevărat, „abureală” înseamnă să duci pe cineva cu vorba, amăgindu-l, crezînd prost, pînă cînd îţi vezi sacii în căruţă.

Cam asta face cu noi toţi şi Tudorel Toader chiar de cînd a fost numit prima oară ministru al Justiţiei de către alianţa PSD-ALDE! Ne abureşte continuu. Aşa a făcut şi după Ordonanţa 13, cînd CCR a constatat că Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr au încălcat Constituţia.

Ne amintim cum o ţară întreagă a urmărit cu sufletul la gură conferinţa de presă a lui Tudorel, aşteptînd ca acesta să pronunţe propoziţia care să-i trimită acasă pe cei doi, iar el, după mai bine de o oră, ne-a spus că lucrurile rămîn la fel, urmînd să se facă un audit extern! Şi, tot aşa, după „control”, ne-a spus că mai e nevoie de ancheta Inspecţiei judiciare din cadrul CSM, urmînd să anunţe măsurile dispuse pe 11 august. Cu doar cîteva zile înainte de expirarea termenului, tot Tudorel ne-a spus că se amînă decizia pînă în octombrie!

La fel a făcut şi cu alianţa PSD-ALDE, căreia i-a promis că la sfîrşitul lunii martie va aveni cu proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală. Acum le-a comunicat că se amînă pînă pe 24 august.

Asta este ceea ce numim în limbajul popular „ABUREALĂ”! Tudorel Toader ne duce pe toţi de nas, ne amînă din aproape în aproape, ca pe nişte copii naivi ce cred orice le-ai spune, iar el îşi vede de treabă şi de îndeplinirea ordinelor primite de la Sistemul din care face parte!

Iar noi, ca orice naiv, deh!, îl ţinem pe scaunul de ministru, cu maşinuţa de lux la scară, cu coroniţa de demnitar pe căpuţ, cu toate poftele împlinite şi aşteptăm ca primăvara să devină vară, apoi ca vara să se transforme în toamnă pentru ca Tudorel să ne dea ce ne-a promis!

Dar să nu se creadă că noi spunem că Tudorel Toader n-ar fi un om de cuvînt. Nici vorbă! Din contră, el îşi ţine absolut toate promisiunile, fără să se abată deloc de la ele. Numai că nu este vorba despre ceea ce ne-a promis nouă, ci altora, pe care noi nu merităm să-i ştim! Aceia au stele multe pe umeri, au pensii babane, dublate de salarii uriaşe, îşi fac concediile în Seychelles, nu ca noi, la Eforie. Faţă de aceia, Tudorel al nostru este loialitatea întruchipată, statuia cuvîntului dat, personificarea primisiunilor ţinute!

Faţă de noi, Tudorel este doar Aburitorul, un personaj care ne promite exact ceea ce vrem să auzim şi care ne serveşte totdeauna un platou de amînări nelimitate. Între timp, în presă apar documente care confirmă existenţa Binomului SRI-DNA, sentinţe aranjate în anumite birouri, supravegheri video şi audio în celule arestaţilor sau în băile lor de acasă - lucruri care nu ştiu de ce se pierd şi nu mai ajung la urechile ministrului Justiţiei. El, vorba ceea, n-aude, n-a vede!

De-asta spun că are omul ăsta un talent de a ne aburi, încît chiar ar merita supranumele acesta care-l poate pune definitiv pe panoplia eroilor: TUDOREL ABURITORUL, adică acela care ne duce mereu cu zăhărelul, fără ca noi, fraierii, să ne prindem că sîntem păcăliţi.

Ion SpânuPublicat Joi, 10 august 2017
3688
 | 35
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Janukovici
+1
Zau Wasabi? Pai sigur ca e omul sistemului daca e Premier! Il tragi cu cheita,si umbla ca pinguinul.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Charlie
+5
Ceea ce face individul cu noi se numeste sfidare pe fata cu o lipsa acuta de jena, expresie a dispretului pe care-l resimte fata de toti cei care "nu facem parte din Sistem". Expresie folosita de autor, ca de altfel de multi analisti de ultima ora, pentru a evita incadrarea la Securitatea eternizata. Subiectul necesita abordarea de profunzime, mai ales ca individul a fost propus si reconfirmat de Tariceanu cu acordul lui Dragnea, iar Coscogea Mitu a consfintit fara comentarii. Totul pentru lipirea Codrutei de scaunul care asigura tuturor securistilor mioritici protectia neconditionata si salvgardarea averilor acumulate prin fraude uriase.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Mișul
+3
...poate că cei care l-au „adus” - au făcut-o special pt aburit...ori poate o mai avea și altă„ menire” !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
!!!
+2
Se pare că gena noastră s-a degradat; când ajunge insul la colan prima treabă e aranjare familiei. NU SE MAI SATURĂ ŞI NU ÎNVAȚĂ NIMIC. Articol corect şi la ţintă
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Ileana,Suceava
+4
"MEDIOCRITATEA COMPLICATA"-este caracterizarea pentru un politician intr-un film al carui nume nu mi-l amintesc.M-am gandit atunci ca i se potriveste perfect domnului Toader. Tocmai ne aburise si toti se dadeau de ceasul mortii sa inteleaga ce-a vrut sa spuna.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
atenianul
+6
aburitorul este exact modelul de judecător . participă dar nu se bagă, fiindcă nu-l doare, nu cunoaşte realitatea. este un "sferto-doct", adică îţi dă citate din oameni deştepţi, citate fără efect sau fără legătură cu cauza sau cu interesul celor din cauză. e ca o caţă care discută cu preţiozitate fără să spună nimic. poate să facă cev, dar mereu un lucru rău, doar când e vorba despre persoana sa
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Întrebări@Lili
+6
Epitaful Cardinalului Richelieu: ,,În toata viata sa, a facut mai mult rău decat bine. Binel l-a facut rău. Iar răul l-a facut bine!" Păi cum rămâne cu profesionalismul pus în slujba răului? Și generalii lui Hitler erau adevărați profesioniști ai războiului, dar asta nu i-a absolvit de păcatul obedienței în fața fuhrerului. Știu că un ticălos inteligent a vândut străinilor petrolul țării - asta l-a făcut cel mai bun prim-ministru? Exemplele sunt nenumărate. Morala postării mele anterioare e într-o replică dintr-o piesă a lui Theodor Mazilu, mult drag regimului comunist. Două femei discută despre un bărbat cunoscut: ,,Dragă, degeaba știe să danseze tango, dacă n-are caracter!"
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Zaharia @ Întrebări@Lili
+6
Si eu ii stiu pe cei doi ticalosi care au dat gratis petrolul tarii, au fost prim ministri din partide diferite si s-au succedat unul dupa altul. De unde se vede ca ticalosia nu are culoare politica. De altfel culoarea politica foloseste ticalosilor din politica pentru a sti cand le vine randul la furat. Sunt strigati pe nume: acum intra la furat partidul cutare. Asta e semnificatia culorii politice, simple denumiri date din motive organizatorice ale jafului.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
steluta
+3
Aburitorul este pus in functie de PSD , mai intai ca "tehnocrat" ( desi inainte de alegeri Dragnea ne asigura ca nu vor mai pune ministri tehnocrati ) si astazi deja Tudorel este membru al PSD Iasi . Drept urmare aburitorul PSD ni-l ofera pe aburitorul Tudorel sa ne explice de ce PSD nu poate si nu doreste sa lupte cu sistemul basisto-securist cu care Ponta coabita de minune in vie.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
ion de la raion
+10
parca nu se stia ca Toader bate apa in piua fara sa faca ceva concret....cit de naiv sa fi sa nu intelegi asta?????? =))))
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
ILeo
-7
Cred ca nu este deloc usor emiterea unor acte normative de natura sa faca lumina in hatisul existent.Rezolvarea este dificila, trebuie conexate sute de prevederi .Cred c a numai un colectiv pe masura poate face fata,iar la MJ sunt o suita de probleme etc.Dl Tudorel Toader are o viziune vasta fiind profesionist si nu poate actiona decat legal. Este opusul dnei Pruna care a demonstrat o obedienta rusinoasa fata de sistem.Am incredere in dl Tudorel Toader ."Abureala"vine d e la cei care sustin ca ar lasa sistemul din mana ,faptele demonstreaza cat l-au controlat si inca ei continua sa o faca peste limitele legale, deci rezistenta este mare.Instit.de forta ,represive ale st. care sunt interzise de a face politica ,au facut o intruziune extraordinara asupra clasei politice si politicii, a rezultat politicianul afacerist-corupt si securistul politician-functionar corupt , exista o simbioza ingrozitoare intre puterile in stat concepute de lege si macularea lor cu elemente interzise de lege, simbioza ce speram a fi inlaturata.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 48 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 22 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017