Academia Navală din Constanța, călcată de procurori

Procurorii militari anticorupție fac joi percheziții la Academia Navală din Constanța.

Potrivit unor surse judiciare sunt vizate fapte de corupție în legătură cu promovarea unor examene sau unor restanțe.

„Sunt percheziții, este adevărat. În cadrul unei anchete penale au început niște cercetări care vizează personalul nostru din Academie. Este vorba despre personalul militar, este secția Militară vizată. Sunt în desfășurare acum, își adună date, vorbesc cu oamenii, adună date ca să constituie dosarele dacă va fi nevoie. Acum au început verificările, verifică calculatoare, dosare“, a declarat pentru presa locală rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, comadorul Octavian Tărăbuță.

DNA a anunțat joi că procurorii efectuează șapte percheziții în județul Constanța, dintre care trei la sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție comise în 2016.

„Procurori militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2016. În cursul zilei de 10 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Constanța, din care trei locații sunt situate în sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane”, precizează DNA într-un comunicat

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.