„Academia Oamenilor de Ştiinţă”, în topul plagiatorilor

Asociaţia clujeană GRAUR care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat a publicat o listă cu lucrări plagiate ale membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România sau lucrări plagiate care poartă girul instituţiei, despre care susţine că ar conduce în topul academiilor din ţară la acest capitol.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei GRAUR (Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară) Cluj-Napoca transmis, sâmbătă, şi intitulat ”Primii la banul public pentru ştiinţă, primii la plagiat!”, această contraperformanţă ”întunecată” se datorează activităţii unora dintre membrii Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România ”care îşi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns în acest for”.

”Ca urmare a intrării în funcţiune a Contratopurilor plagiametrice, adică al mijloacelor care măsoară cel mai scăzut nivel al integrităţii academice manifestate prin indiferenţa faţă de manifestările de plagiat, suntem în măsură să informăm opinia publică asupra performanţei deosebite a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Prin eforturile deosebite ale valoroşilor şi celebrilor ei membri plagiatori care nu poartă numele de <academicieni>, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România conduce detaşat în ruşinosul clasament al Contratopului plagiametric al academiilor din România. Invităm Guvernul României să suplimenteze subvenţiile acordate acestei super – instituţii cu scopul de a sprijini anti – performanţa academică în România. Această contra -performanţă întunecată se datorează activităţii unora dintre membrii Academiei care îşi fac un titlu de glorie prin modul nedemn prin care au ajuns în acest for. Sperăm ca forul să acţioneze pentru îndepărtarea plagiatorilor din rândurile sale”, se arată în comunicat.

Potrivit site-ului www.plagiate.ro, administrat de Asociaţia GRAUR, au fost identificate 15 lucrări plagiate ale unor membri ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România sau lucrări plagiate care poartă girul acestei academii.
Printre persoanele ale căror lucrări figurează pe lista întocmită de Asociaţia GRAUR se numără fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, neurochirurgul Leon Dănăilă, Ştefan Antohe, membru al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), generalul Teodor Frunzeti, fost comandant (rector) al Universităţii Naţionale de Apărare ”Carol I”, generalul Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major al Armatei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.