Accident foarte grav pe DN1

Un autobuz plin cu oameni s-a ciocnit cu o basculantă vineri dimineață pe DN 1 – Centura de Vest a Ploieștiului. Cinci persoane au decedat şi un număr de 28 de persoane au fost duse cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Între acestea și un copil de 9 ani. ISU a activat codul roșu de intervenție, în cazul acestui accident fiind victime multiple.

Update: Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă în cazul accidentului de pe Centura de Vest a Ploieștiului, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, citat de mediafax.ro.

Update: Din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accident de este vinovat de producerea accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, citat de Agerpres, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, un TIR și un autocar ar fi intrat în coliziune pe DN 1, pe drumul spre Buftea, iar în urma impactului patru persoane au rămas prinse între fiare, iar altele au fost rănite.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Daniel Nicolae, a declarat, pentru Agerpres, că se lucrează pentru scoaterea persoanelor încarcerate, dar și pentru acordarea de îngrijiri medicale celor rănite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.