Achimaş a plecat, problemele din sănătate au rămas

Tehnocratul Patriciu Achimaş Cadariu a plecat din fruntea Ministerului Sănătăţii. Ducă-se, după ce a minţit în legătură cu substanţele dezinfectante din spitale.

Premierul tehnocrat Dacian Cioloş face şedinţe peste şedinţe şi comandă controale peste controale. Ca să fie sigur că la viitoarea şedinţă în care se vor discuta gravele probleme din Sănătate ministrul Sănătăţii nu va mai lipsi, aşa cum s-a întâmplat cu Patriciu Achimaş Cadariu, Dacian Cioloş s-a pus pe el ministru al Sănătăţii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat cu întârziere pe Facebook, solicitând controale şi analize.

Partidul Naţional Liberal a trimis pe adresa Ministerului Sănătăţii o listă cu soluţii care cică ar rezolva criza.

Partidul Social Democrat, prin vocea preşedintelui Liviu Dragnea, solicită convocarea unei şedinţe a CSAT.

„Gazeta Sporturilor” merge cu ancheta şi cu dezvăluirile mai departe.

„Evenimentul Zilei” a intrat şi el pe fir, dar a luat-o pe alt drum decât cotidianul condus de Cătălin Tolontan şi a ajuns la o angajată din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. Care angajată spune că sistemul medical din România nu are resurse financiare, materiale şi umane pentru a controla dezinfectanţii şi a ţine sub control infecţiile intraspitaliceşti. În plus, „normele tehnice de recoltare” a probelor nu au fost actualizate din 1982.

În tot acest timp, comisiile de Sănătate din Camera Deputaţilor şi din Senat există doar pe site-urile celor două camere ale Parlamentului. PSD şi PNL nu au convocat o şedinţă extraordinară a Parlamentului, pentru a vedea ce schimbări legislative trebuie operate şi nici pentru a-l invita pe premierul Dacian Cioloş pentru a spune ce are de gând să facă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat că, începând de săptămâna trecută, prioritatea zero pentru prim-ministru este Sănătatea. Poate că doar sănătatea domnului Cioloş, fiindcă şeful Executivului de la Bucureşti nu a umblat nici la Fondul de Rezervă al Guvernului şi nici nu a dat de înţeles că intenţionează să facă vreo rectificare de urgenţă a bugetului Sănătăţii. Pentru că fără bani, mulţi bani, nu se poate face nimic serios şi de durată într-un sistem atât de bolnav. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele României, Klaus Iohannis, nu ne rămâne decât să aşteptăm cu înfrigurare momentul în care acesta va posta pe Facebook un mesaj în care să ne spună că priveşte cu o oarecare îngrijorare ceea ce se întâmplă în sistemul medical.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.