ACL îi cere premierului demisia şi renunţarea la prezidenţiale

Din cauza problemelor în justiţie ale mai multor membri PSD, ACL îi solicită premierului Ponta să-şi prezinte demisia şi să renunţe la candidatura la prezidenţiale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, PSD are abordări fără vreo legătură cu statul de drept.

„Dat fiind faptul că ACL constată că PSD este confruntat cu un val de cazuri de suspiciuni de corupţie în rândul oamenilor săi de încredere, îi solicităm lui Victor Ponta, foarte clar, foarte ferm, să-şi dea demisia din calitatea de prim-ministru al României şi să renunţe la candidatura pentru Preşedinţia României. ACL consideră că este necesar ca un semn de respect faţă de societatea românească, şi ca un minim de bun simţ pe care premierul ar trebui să-l mai aibă”, a declarat Gorghiu.

Gorghiu a susţinut că justiţia a fost împiedicată, luni şi marţi, să îţi facă datoria. Ea a menţionat cazul deputaţilor Ion Diniţă şi Ion Adam. Astfel, în plenul Camerei Deputaţilor nu s-a putut încuviinţa arestarea preventivă a deputatului Ion Diniţă, iar în Comisia juridică a fost amânată, marţi, decizia în cazul deputatului Ioan Adam.

„Au fost abordări din partea PSD care nu au niciun fel de legătură cu statul de drept şi cu libertatea ca justiţia să-şi facă treaba. Vorbesc de tergiversarea unor solicitări venite din partea DNA, cu privire la doi deputaţi pe care PSD cu mare încăpăţânare îi protejează”, a declarat Gorghiu.

„În condiţiile în care Victor Ponta este înconjurat de o mulţime de oameni care sunt suspectaţi de DNA, de constituirea unei adevărate reţele infracţionale care săvârşeşte grave fapte de corupţie, îi solicităm lui Victor Ponta să-şi dea demisia pentru a nu afecta şi mai mult imaginea României. Să nu sfideze justiţia şi să vină la vot, atunci când votul pe solicitările privitoare la parlamentarii PSD se vor desfăşura în Parlament”, a mai afirmat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL i-a mai solicitat preşedintelui PSD să-şi convingă colegii să voteze la vedere în favoarea solicitărilor formulate de procurori şi să asigure prezenţa la şedinţa de plen.

„Faptul că PSD este în continuare un partid nereformat şi corupt poate afecta şansele României de a rămâne un stat de drept (…) Astăzi îi cer lui Victor Ponta să-i convingă pe ceilalţi parlamentari ai PSD să facă acelaşi gest pe care l-a făcut Hrebenciuc, un gest de normalitate, şi anume să-i pună şi pe Ecaterina Andronescu şi pe deputatul Adam şi pe ceilalţi să-şi dea demisia”, a precizat Gorghiu.

Potrivit DNA, senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, a demisionat din Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.