ACL: Victor Ponta îşi apără cu orice preţ oamenii certaţi cu legea

Imediat după terminarea plenului Camerei Deputaţilor, liderul grupului PNL, George Scutaru, şi purtătorul de cuvânt al ACL, Alina Gorghiu, au făcut declaraţii presei (Antena3 şi România TV au fost singurele televiziuni de ştiri care nu au preluat reacţiile Opoziţiei) privind evenimentele înregistrate în Cameră. Redăm integral declaraţiile celor doi fruntaşi PNL:

PSD, în frunte cu Victor Ponta, a demonstrat, luni – 27 octombrie, că îşi apără cu orice preţ oamenii certaţi cu legea, şi îşi bate joc de Justiţie. Pentru a doua oară, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniţă nu a putut fi adoptată din cauza absenţei masive a parlamentarilor din coaliţia de Guvernare. În frunte cu Victor Ponta, deputaţii Puterii şi-au protejat din nou colegii cu probleme penale.

Alianţa Creştin Liberală a solicitat în plenul Camerei Deputaţilor şi introducerea pe ordinea de zi a Proiectului de lege amnistiei şi graţierii, pentru a fi respins definitiv. Acest proiect legislativ, prin care politicienii corupţi pot scăpa de rigorile legii, este ţinut de peste 9 luni de zile în sertarele Comisiei juridice de către PSD.

Deşi DNA a arătat în interceptările unor discuţii ale liderilor PSD că Legea amnistiei şi graţierii reprezintă cel mai important proiect de act normativ pentru aceşti politicieni acuzaţi de corupţie, Victor Ponta şi PSD au dovedit încă o dată că nu respectă statul de drept. Cu 122 de voturi împotrivă şi 5 abţineri, coaliţia care îl susţine pe Victor Ponta a respins cererea Opoziţiei de a pune pe ordinea de zi Legea amnistiei şi graţierii, pentru a fi respinsă.

Comportamentul de astăzi al PSD arată că această lege este folosită de Victor Ponta ca stimulent în timpul alegerilor pentru liderii corupţi ai PSD, promiţându-le imunitate în faţa Justiţiei şi ştergerea faptelor penale în cazul în care va ajunge Preşedinte. Astăzi, Victor Ponta a arătat că toate declaraţiile sale conform cărora respectă Justiţia şi statul de drept sunt, de fapt, minciuni lansate pentru a păcăli partenerii occidentali. Practic, astăzi, Ponta a arătat că în cazul în care va ajunge Preşedinte, proiectul privind amnistia şi graţierea va fi prima lege pe care o va promulga în această calitate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.