Acord Rusia – Franţa în cazul navei Mistral

Rusia şi Franţa au ajuns la un acord asupra sumei rambursate în contul unei nave de război franceze de tip Mistral, a anunţat joi un consilier de la Kremlin, relatează Mediafax în pagina electronică, citând AP.

Un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, a declarat joi pentru agenţia rusă de stat RIA Novosti că Parisul şi Moscova şi-au încheiat negocierile asupra sumei pe care Franţa urmează să o plătească pentru că nu a livrat un portelicopter de tip Mistral. Kojin nu a spus despre ce sumă este vorba, dar a precizat că aceasta va fi anunţată atunci când va fi anulat contractul. Contractul, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, ar fi reprezentat cea mai mare vânzare de armament de către un stat membru NATO către Rusia.

Președintele francez François Hollande declara, luni seara, că urmează să ia „în săptămânile următoare” o decizie cu privire la livrarea către Rusia a navelor de tip Mistral.

Prima dintre cele două nave de război – „Vladivastok” – urma să fie predată Moscovei la jumătatea lui noiembrie 2014, în timp ce a doua – „Sevastopol” – urmează să fie livrată Rusiei, teoretic, în toamna lui 2015.

Parisul a anunţat la sfârşitul lui noiembrie amânarea „până la noi ordine” a livrării navei Vladivastok, ţinând cont de rolul Rusiei în conflictul din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.