Acţiunile Twitter s-au prăbuşit

Twitter a bătut toate aşteptările financiare pe trimestrul al doilea ale analiştilor de pe Wall Street, dar perspectivele sumbre de creştere ale companiei au dus la derapajul acţiunilor companiei. Titlurile Twitter, care s-au adaptat la ritmul veniturilor, de 6%, şi-au inversat cursul şi au pierdut peste 12%. Căderea a avut loc după ce directorul financiar al Twitter, Anthony Noto, le-a comunicat investitorilor să nu aibă niciun fel de aşteptări în ceea ce priveşte o creştere a audienţelor Twitter pentru o perioadă „considerabila” de timp, scrie Business Insider.

„Ce a lovit însă în companie este faptul că, în ciuda îmbunătăţirilor aduse reţelei, oamenii sunt din ce în ce mai puţin activi. Engagement-ul scade, în ciuda tuturor noilor facilităţi”, spune Richard Greenfield, analist al B TIG Research. Numărul de utilizatori a crescut cu doar două milioane în ultimele trei luni, până la 304 milioane. Veniturile s-au ridicat la 502 milioane de dolari, în creştere de la 312 milioane cu un an în urmă. Pierderile de 137 de milioane de dolari sunt puţin mai mici faţă de suma de 145 milioane de dolari anunţată anul trecut, în aceleaşi trei luni.

Trimestrul, încheiat la 30 iunie, a fost ultimul sub conducerea lui Dick Costolo, care şi-a dat demisia la data de 1 iunie, după o perioadă îndelungată în care a fost criticat de investitori. Co-fondatorul Twitter Jack Dorsey a preluat conducerea interimară a companiei, în timp ce Consiliul caută un nou CEO permanent – o funcţie pentru care Dorsey ar putea candida.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4530 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.