Activiști proruși proclamă instituirea „Republicii Odesa”

Grupuri separatiste proruse au proclamat, miercuri, instituirea „Republicii Odesa”, în oraşul ucrainean, anunţă surse citate de Fox News, conform Mediafax.

„Regiunea Odesa proclamă astăzi Republica populară Odesa; puterea aparţine exclusiv locuitorilor acestui teritoriu”, au comunicat grupuri separatiste proruse.

„În Ucraina este război civil, iar locuitorii trebuie să blocheze toate intrările în oraşul Odesa începând de la ora locală 16.00 (16.00, ora României). Dacă nu vreţi un război care să ducă ţara la ruină, cum s-a întâmplat în Siria şi Libia, conflicte soldate cu sute de mii de morţi, atunci trebuie să acţionaţi. Odesa este înconjurată deja de puncte de control ale inamicilor. Starea de război a fost deja decretată în ţară”, au spus separatiştii.

La începutul lui aprilie, activişti proruşi au proclamat „Republica de la Doneţk”, ocupând toate instituţiile regionale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.