Actorul american Robin Williams a murit

Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele „Mrs. Doubtfire” şi „Cercul poeţilor dispăruţi”, a fost găsit decedat la domiciliul său.

Din primele informații ale poliției, citată de AFP, se pare că ar fi vorba de o sinucidere.

Serviciile de urgenţă au fost chemate luni, la ora locală 11.55 a.m, după ce Robin Williams a fost descoperit decedat în locuinţa sa.

Poliţia din Marin County, California, a anunțat într-un comunicat că un „individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California” şi că o cauză probabilă a decesului ar fi „sinuciderea prin asfixiere”.

Actorul a fost văzut ultima dată în viaţă de soţia sa, duminică seară, în jurul orei locale 10.00.

O autopsie este programată pentru marţi.

„Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viaţa privată în această perioadă de durere profundă. Aşa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie şi râsetele oferite milioanelor” de oameni, a spus soţia actorului, Susan Schneider.

Robin Williams suferea de depresie, conform apropiaților săi. „Ducea o luptă grea cu depresia”, a declarat purtătorul de cuvânt al actorului pentru CNN. Recent, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri.

Cu o carieră de mai bine de trei decenii, Robin Williams a devenit cunoscut pe plan internațional mai ales pentru rolul său în „Good Morning Vietnam” de Barry Levinson în 1987.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.