Actriţele Olga Tudorache şi Carmen Stănescu, decorate de Regele Mihai

Actriţele Carmen Stănescu şi Olga Tudorache vor primi decoraţia „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai, în contextual celebrărilor zilei de 10 Mai informează site-ul oficial al Casei Regale a României.

Carmen Stănescu va primi decoraţia pe 13 mai, la Palatul Elisabeta, iar Olga Tudorache va primi distincţia pe 18 mai, la Teatrul Mic din Bucureşti.

Alături de medaliile „Regele Mihai I pentru Loialitate” şi „Crucea Casei Regale a României”, decoraţia regală „Nihil Sine Deo” se acordă prin decizia şefului familiei regale a României.

Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar, „care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogaţi prezentul românesc”, potrivit site-ului casei regale a României. Decoraţia poate fi acordată ambasadorilor sau foştilor ambasadori români sau străini care au adus o contribuţie incontestabilă relaţiilor României cu lumea. Decoraţia se poate acorda unor instituţii sau organizaţii, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus. Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalităţi în viaţă, cetăţeni români şi străini.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.