×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:45
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Acuzații fără precedent împotriva Deutsche Bank

Sistemul bancar italian şi expunerea de miliarde de euro pe piaţa produselor derivate pe care o are Deutsche Bank au fost considerate cele mai mari riscuri la adresa zonei euro, la începutul acestui an. În Italia, călcâiul lui Ahile a fost considerat cea mai veche bancă, Monte dei Paschi, care a primit până acum două împrumuturi din partea statului pentru a rămâne pe linia de plutire. Iar asta în urma unor negocieri intense între guvernul de la Roma şi Berlin, pentru că asemenea împrumuturi contravin noilor reguli ale zonei euro. Se pare însă că există şi alte legături italo-germane, de data aceasta interbancare şi foarte obscure.

Începând din 2016, Deutsche Bank şi fondul japonez Nomura sunt investigate pentru falsificarea conturilor băncii italiene Monte dei Paschi, în perioada 2008 și 2012. Investigaţia a luat, recent, o turnură mult mai gravă, pentru că procurorii italieni au acuzat banca germană că a condus o „organizaţie criminală internaţională“, manipulând indicii internaţionali, cu scopul de a ascunde pierderile băncii italiene, scrie Bloomberg. Instituţiile financiare din Germania şi Japonia sunt acuzate că s-au folosit de tranzacţii internaţionale cu produse derivate pentru a ascunde pierderile Monte dei Paschi. Aceasta ar constitui o circumstanţă agravantă, care ar duce la stabilirea unor penalităţi uriaşe pentru DB.

Procurorii au intrat în posesia mai multor documente interne ale Deutsche Bank, care ar putea demonstra manipularea pieţei. În sprijinul procurorilor italieni poate veni chiar o investigaţie din Germania, care a demonstrat că angajaţii DB au manipulat indicii interni în 2008, pentru a-şi asigura o majorare de capital. Deutsche Bank este implicată deja într-un proces privind manipularea conturilor Monte dei Pashi, proces ce are loc în Milano. În centrul investigaţiei se află şase foşti directori din cadrul Deutsche Bank şi alţi şapte oficiali de la fondul japonez Nomura şi de la banca Monte dei Paschi. Unul dintre foştii directori DB amintiţi este Michele Faissola, al cărui nume apare şi în cazul sinuciderii unuia dintre managerii de risc ai băncii germane, în 2014, caz încă nerezolvat.

Răzvan CiubotaruPublicat Vineri, 19 mai 2017
3522
 | 4
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ghita Bizonu'
+4
Sa mearga Klaus in vizita in Doicea sa le explice el cum e cu anticoruptia. Da si sa intrebe : ba da de ce Romania cu MCV si DB cu banii ba ?
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
7.4
+5
Ati nemti cinstiti? Astia care ne dau noua lectii de anti-coruptie si ei fura tot globul cu miliarde. In paralel se lamenteaza pe nu stiu ce nimicuri ca fostul presedinte al Germaniei isi luase o ciunga si un suc din banii statului. Totul pentru prostirea populatiei , spectacole pentru fraieri si ca ei sa fure gras prin spate.
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
Pixelu albastru
+5
Nu se poate! Nemții e cei mai corecți oameni de pe pământ! Nu-mi vine să cred! Sigur sunt ceva ruși în spate, care i-au manipulat telepatic!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+12
Nu-s acuzatii fara precedent. Bancile franceze si germane au participat si la falsificarea conturilor Greciei, pentru ca ultima sa candideze la euro. Si-au si fost acuzate, cu dovezi, pentru ce-au facut. Deutche Bank am, de altfel, impresia de-a fi fost zdravan amendata daca nu de "Europa", de SUA. Interesu' (concurenta economica) poarta fesul.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Un final anuntat
+14
# DB =REZIST; #GERMANY = REZIST; # MERKEL =REZIST; #EURO = KAPUT; #UE = ZAVARSII Sau cu alte cuvinte: Operatia reusita! Pacientul a decedat!
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore şi 2 minute