×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:39
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Dispută diplomatică
Acuzaţiile neobişnuite ale lui Seghei Lavrov la adresa Statelor Unite
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat luni după-amiază partea americană de hoţie în lumina zilei
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat luni după-amiază partea americană de hoţie în lumina zilei

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat luni după-amiază partea americană de ”hoţie în lumina zilei”, după anunţarea unor precondiţii pentru returnarea proprietăţilor diplomatice confiscate în New York şi Maryland în urma ultimelor sancţiuni impuse de către administraţia Obama, transmite Reuters.

Barack Obama a decis în luna decembrie confiscarea a două proprietăţi diplomatice şi expulzarea imediată a 35 de diplomaţi ruşi, ca urmare a dezvăluirii implicării agenţilor ruşi în atacurile cibernetice asupra instituţiilor democraţilor din Statele Unite.

Moscova a precizat că multe vor depinde de rezultatele unei întâlniri dintre viceministrul de Externe Serghei Riabkov şi subsecretarul de stat Thomas Shannon.

Cei doi diplomaţi vor urma să vorbească despre disputa diplomatică în timpul unei întâlniri de la Washington.

Lavrov a discutat şi despre sentimentele antiruse din Statele Unite, care pun o piedică în ajungerea la un acord pe probleme globale între Washington şi Moscova.

De asemenea, acesta a susţinut că Rusia şi Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a găsi un răspuns faţă de îngrijorările israelienilor cu privire la crearea unor zone de ”dezescaladare” în Siria.

Julieta TârnovanPublicat Luni, 17 iulie 2017
1727
 | 1
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dragos
+1
Doua super puteri se joaca de soarecele si pisica.... Cea de a treia asteapta sa fie invitata de una dintre cele doua sa medieze disputa... Iar noi!? Noi facem ce stim mai bine : dam din gura ca niste semidocti ce suntem... De parca americanii, rusii sau chinezii se vor impiedica de intelectualismele noastre penibile... Mai bine ne-am cunoaste lungul nasului...vom ajunge sa nu mai vedem padurea de copaci tot dandu-ne cu parerea despre altii, nu oricare altii...
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Constantin
+2
Cea mai importanta informatie este ultimul alineat. Israelienii sunt ingrijorati de cand l-au ucis pe Isus.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Ted
+9
De ce nu dezvaluiti si "preconditiile" aduse de americani, d-na Tarnovan, ca sa intelegem mai bine acuzatiile lui Lavrov? Americanii au expulzat 35 de diplomati rusi in decembrie anul trecut si au confiscat doua proprietati apartinand ambasadei Rusiei, actiune la care rusii n-au ripostat, cum se intampla de obicei. Au considerat sa-i dea timp noii administratii sa se instaleze si apoi vor discuta problema. Acum, americanii, in stilul lor absolut 'original', spun ca vor returna proprietatile confiscate cu conditia ca Rusia sa aprobe deschiderea unui consulat american la St. Petersburg. Deci asta e 'aprecierea' americana pentru gestul amical, omenesc, civilizat, sau cum vreti sa-l numiti, al Rusiei. De aici au rezultat firesc "acuzatiile neobisnuite" ale lui Lavrov, care probabil vor fi urmate de un raspuns perfect justificat, corespunzator actiunii americane. Asta inseamna ca vreo 30 diplomati americani vor fi expulzati, vor pierde si ei o casa de vacanta a personalului ambasadei, si posibil o scoala americana de limba engleza. Pacat...
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Martin
+8
Domnule Lavrov, asa se fac marile averi in capitalism, ma mir ca nu ati stiut asta.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
USS Octombrie Rosu
-18
Sa ziceti mersi, nene Lavrov, ca n-au bagat vre-un crucisator "Aurora" care sa va bombardeze proprietatile ! Deci : urmeaza etapa nationalizarilor si eu zic sa asteptati in New York si Maryland si vizita unor comisari ai poporului asa, pe la 2 noaptea, in Volga neagra !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Dan @ USS Octombrie Rosu
+16
Inteligent comentariul ? Ma indoiesc !
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 25 minute
Lavrov, despre sancțiunile SUA impuse Iranului
Publicat acum 20 ore şi 58 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 33 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 32 minute