„Adevărata faţă a lui Traian Băsescu” s-a cumpărat cu duba

Cartea istoricului Marius Oprea despre Traian Băsescu pusă în vânzare azi cu Jurnalul Național nu a putut fi achiziționată în mai multe zone din București.

Luni dimineață la redacția Cotidianul.ro ni s-a semnalat telefonic faptul că la niciun chioșc de difuzare a presei nu se poate găsi ediția de luni a Jurnalului Național care azi s-a vândut împreună cu ”Adevărata față a lui Traian Băsescu” scrisă de Marius Oprea.

Cotidianul.ro a verificat aceste informații în teren și astfel s-a putut afla că, de pildă,  o persoană cu un autoturism de transport mărfuri ( tip dubiță) a cumpărat toate exemplarele Jurnalul Național de luni de la toate punctele de difuzare a presei din zona Domenii din sectorul 1 al Capitalei, la prima oră.

O situație similară s-a înregistrat și în zona Pieței 1 Mai tot din sectorul 1 al Capitalei. Și în acel perimetru, încă din primele minute în care s-au deschis punctele de difuzare a presei, tirajul de luni al ziarului care se vindea împreună cu acea carte despre Traian Băsescu a fost epuizat întrucât primii cumpărători care s-au prezentat au achiziționat toate exemplarele vândute în acele chioșcuri.

Cu toate că nu facem parte din galeria acelora care îl consideră un mare istoric pe Marius Oprea, nu putem totuși să nu ne întrebăm cine are interesul ca bucureștenii să nu citească ” Adevărata față a lui Traian Băsescu”  și dispune de suficiente resurse materiale încât să cumpere tot tirajul ziarului cu cartea despre suspendat? Traian Băsescu însuși, PDL?â

Şi în alte oraşe din ţară, un exemplul fiind cel de la Cluj-Napoca, s-a întâmplat acelaşi lucru. Aceasta este doar o manevră de-ale PDL de a ascunde trecutul lui Traian Băsescu, printre care şi legăturile cu Securitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.