Adevăratul criminal, eliberat condiționat

Bărbatul judecat în cazul crimei pentru care Marcel Ţundrea a făcut 12 ani de închisoare fără să fie vinovat va fi eliberat condiţionat, marţi, după ce a executat cinci ani din pedeapsa de 25 de ani de închisoare, stabilită în 2012, relatează Mediafax.
Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au decis, în 24 august, eliberarea condiționată a lui Gheorghe Avram, însă procurorii au contestat hotărârea.
Contestaţia a fost respinsă, marți, la Tribunalul Gorj, decizia fiind definitivă.

”Admite propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu de liberare condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, aliat în executarea pedepsei de 25 ani închisoare”, a stabilit instanța.

Bărbatul de 46 de ani, din Pojogeni, pentru care Marcel Țundrea a stat nevinovat în închisoare, a fost condamnat, în anul 2012, la 25 de ani de închisoare pentru crima comisă în 1992, însă a fost eliberat după cinci ani, întrucât a executat o parte din pedeapsă, pentru un alt omor.
”Scade perioada executată de la 18 august 1992 – 31 mai 1993, 31 ianuarie 1995 – 21 iulie 2009 şi de la 01 februarie 2011 la zi”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat 12, timp în care a făcut nenumărate demersuri pentru a arăta că este nevinovat, el fiind acuzat de viol şi omor.
Presupusa victimă a fost o fată de 14 ani, din satul Pojogeni, lângă Târgu Cărbuneşti, găsită decedată pe malul unui pârâu în iunie 1992, Ţundrea fiind considerat atunci principalul suspect.
Un test ADN realizat în anul 2004 a evidenţiat faptul că nu Marcel Ţundrea a violat-o pe minora de 14 ani, testele ştiinţifice ulterioare indicându-l pe Gheorghe Avram ca autor al faptelor respective.
Cei doi sunt din acelaşi sat, iar într-o perioadă au fost colegi de celulă în Penitenciarul Târgu Jiu, Avram fiind condamnat pentru alte infracţiuni violente, inclusiv crimă, produse după întemniţarea lui Ţundrea.
Marcel Ţundrea a murit pe 18 ianuarie 2007, el declarând de mai multe ori înainte de a deceda că, în opinia sa, adevăratul autor al faptelor de la Pojogeni este Gheorghe Avram.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.