Adevărul despre Roşia Montană, nu despre aurul său

Compania Papayaadvertising a publicat pe reţeaua Youtube, vineri seara, un videoclip cu un mesaj dur dar care nu poate lăsa indiferent pe nimeni faţă de ceea ce se întâmplă cu preconizata exploatare de către străini a bogăţiilor de la Roşia Montană. Interpretarea îi aparţine Marii Doamne a teatrului şi filmului, Maia Morgenstern.

“Buna ziua! Sunt Maia Morgentern şi vreau să fac o donaţie celor care au neapărată nevoie de aur. Poftiţi domnilor, tot aurul meu, numai lăsaţi-ne în pace!”, spune actriţa în filmul amintit.

Mesajul este dur dar simplu: “Un om valorează mai mult decât aurul pe care îl poartă. La fel ca şi o ţară! Află adevărul despre Roşia Montană, nu despre aurul său”.

Cuvintele sunt de prisos, clipul face cât un munte de cuvinte. Vizionaţi-l !

Redăm câteva dintre comentariile edificatoare postate de români pe pagina de Youtube a clipului:

Pentru 1000 de locuri în minerit va fi otrăvită o ţară cu 20.000.000 de locuitori.

 Pentru o valiză de 4 miliarde de dolari (cât o tranşă de la FMI) cedăm resurse exploatabile sute de  ani.

 Pentru câteva sute de gangsteri care-şi iau plicul de la RMGC (asta e doar faţada) trebuie să   distrugem vestigiile istorice ale strămoşilor romani, actul de naştere al poporului român.

 Propun eu alt proiect „minier”: canalul Dunăre-Maramureş pentru toţi trădătorii de ţară.”

Mai mare înjurătură e atunci când postează trădătorii de neam și de țară! Cât despre postaci ONG-iști nu mă îndoiesc că ar exista, dar în niciun caz nu au organizarea, numărul, agresivitatea cu care cei de la RMGC acționează. Am monitorizat numărul de like-uri și dislike-uri și momentul în care au intrat RMGC-iștii a coincis cu ridicarea bruscă și rapidă a numărului de dislike-uri pe când cel de like-uri rămânănd constant. Suspect!”

De-aia se duce toata planeta asta de rapa, pentru ca-s prea multi baieti grasi care vor beneficii pe termen scurt. Nu conteaza ca pe termen lung otravesc oamenii, vand resursele tari, distrug natura si patrimoniul national sau deregleaza clima. Este si cazul RosiaMontana. Pacat ca oamenii de acolo sunt dezinformati, manipulati si folositi cu nerusinare in jocul celor de RMGC. Pentru cativa ani de stabilitate financiara, ii condamna la boli grave si la furtul viitorului copiilor lor.”

 „E mai mult un mesaj care se adreseaza domnilor si doamnelor pe care nu ii mai satura bunul dumnezeu de bani, aur si putere din partea tuturor oamenilor de rand! asta e si mesajul meu pentru ei, „poftiti, domnilor, ca ati luat si pielea de pe noi, luati ce mai aveti de luat, numai lasati-ne in pace!”.

Va interzice CNA acest clip cu un mesaj cutremurător sau se va prevala de legişoare şi decreţele  băsiste ?

http://www.youtube.com/watch?v=22O9J8PRK-Y&feature=player_embedded

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.