Adevărul lui Patriciu, încolţit de creditori

Cererile de insolvență ale creditorilor s-au înmulțit în acest an și au devenit o practică comună pentru firmele care aveau de recuperat bani. De astfel de cereri nu au scăpat nici firmele deținute de cel mai bogat român, Dinu Patriciu, potrivit topului realizat de Forbes.

Anul trecut, doar o firmă a cerut insolvența Adevărul Holding, înregistrată la data de 27 august 2010 de Sav Integrated Systems. Anul acesta, 12 firme au depus astfel de cereri, iar o parte dintre ele au fost soluționate. Datele au fost preluate de pe site-ul Tribunalului București.

Contactat de MONEY.ro să explice situația, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, s-a mulțumit să spună doar „Vă mulțumesc pentru întrebare și vă doresc Crăciun fericit”.

Ultima cerere de insolvență la adresa Adevărul Holding este a editurii Egmont România, înregistrată la Tribunalul București la data de 20 decembrie 2011. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 3 aprilie 2012.

În 19 decembrie, o altă firmă a cerut insolvența trustului media deținut de Dinu Patriciu: SC Omifa Impex SRL, cu termen de judecat stabilit la data de 2 aprilie 2012. Potrivit dailybusiness.ro, Adevărul Holding are o datorie de 60.000 de euro pentru amenjarea sediului ziarului Adevărul.

În data de 22 noiembrie, firma Romservice Telecomunicații SRL a depus și ea o cerere de intrare în insolvență la adresa Adevărul Holding, pentru recuperarea unei datorii de 160.000 de lei, cu termen de judecare pentru data de 6 martie 2012.

Cu o zi înainte, la Tribunalul București se înregistra cererea din partea firmei Pritco SRL, cu termen de judecată stabilit la data de 19 martie 2012.

La data de 13 septembrie, firma Atlas Warehousing SRL depune și ea o astfel de cerere la Tribunal.

În august, firma Interior Resources face același lucru: cererea a fost înregistrată la data de 4 august, iar la termenul din data de 12 decembrie 2011, cauza a fost amânată pentru data de 18 ianuarie 2012.

O altă cerere este înregistrată la data de 22 iunie de către firma Global Eye Technologies. Și firma Hilserv SRL a depus pe data de 21 iunie o cerere de intrare în insolvență a Adevărul Holding, iar cauza a fost amânată pentru data de 18 ianuarie 2012.

Tempo Advertising a cerut la data de 22 aprilie insolvența Adevărul Holding. În 18 aprilie, și firma Samdamgifts SRL vrea să-și recupereze banii și depune o cerere de intrare în insolvență.

Firma Moro Chic Design depune o cerere la Tribunal pe data de 11 aprilie. La data de 24 noiembrie, însă, instanța ia act de cererea de renunţare la judecată a creditoarei.

Prima cerere de insolvență din acest an a fost depusă la data de 19 ianuarie de către firma Retail Management Systems SRL, dar la data de 24 august instanța ia act de cererea de renunţare la judecată a creditoarei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.