Adevărul și sinceritatea sunt valorile în care a crezut Ioan Gyuri Pascu (Video)

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, la vârsta de 55 de ani.

Artistul a suferit un stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat de medici. Acesta se afla la domiciliu.

„În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, la Agnita, în județul Sibiu. În 1987 a devenit membru al cunoscutului grup „Divertis”.

S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații, notează wikipedia.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum „O vară de neuitat” – în regia lui Lucian Pintilie și în „Occident” – regizat de Cristian Mungiu. De asemenea, a jucat în mai multe piese de teatru, precum „Take, Ianke și Cadîr”, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.

Artistul se retrăsese din viața publică în ultima perioadă, din cauza stării de sănătate. În 2010 a suferit un accident vascular cerebral. În 2014, artistul afirma că se simte mult mai bine, că plănuieşte turnee în ţară şi că şi-a schimbat stilul de viaţă.

Ioan Gyuri Pascu: „Îţi trebuie o mare cheie care se numeşte iubire”

Întrebat într-un interviu ce contează pentru un artist, actorul și muzicianul mărturisea: „Nu neapărat pentru un artist, spun eu. Ceea ce contează nu pentru un artist sau pentru un brutar sau pentru un gunoier, ci pentru un om. Pentru mine sunt valori care contează. Adevărul în primul rând, sinceritatea. Pentru a ştii adevărul ai nevoie de sinceritate faţă de tine, faţă de ceilalţi, ai nevoie de intuiţie şi de imaginaţie. Intuiţia şi imaginaţia sunt două instrumente pe care credinţa ţi le dă ca să te ajute să afli adevărul într-un mod plăcut şi frumos ascuns într-o iluzie care se numeşte viaţă. Deşi imaginaţia sună ca şi ceva ce te îndepărtează de adevăr, ea te ajută să găseşti adevărul. Şi intuiţia care se mişcă pe un palier de frecvenţă foarte subtil, mult mai subtil şi mai înalt zic eu decât clarvederea, şi atunci dacă ai intuiţie eşti mai aproape de adevăr. Îţi trebuie o mare cheie care se numeşte iubire şi dacă o găseşti, nu o confunzi cu nişte aspecte mai mici ale ei şi o vezi pe de-a-ntregul atunci eşti un om foarte bogat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.