Adina Halas își petrece vacanța prin aeroporturi: „Sunt zen, dacă-mi fac nervi, nu rezolv absolut nimic”

Duminică dimineața, realizatoarea emisiunii „Traieste Smart” de la Smart FM făcea un live din aeroportul Otopeni, la 6 dimineața. Avionul spre Portugalia, de la TAP, a fost amânat fără sa li se ofere călătorilor nicio explicație.

Adina Halas își pregatise acest concediu cu luni înainte: rezervase o vila în Faro, inchiriase mașina imediat ce avea sa ajungă la destinație, cumparase biletele de avion din timp, totul pentru a avea un concediu reușit. Deși trebuia sa ajungă la destinație înca de ieri, acum, la ora scrierii acestui articol, ea și familia ei – soțul, copilul și mama – ajunsesera abia la Viena, unde aștepta o conexiune spre Lisabona. „Sunt zen”, spune ea, „Dacă-mi fac nervi, nu rezolv absolut nimic. Voi cere despagubiri companiei TAP: deși cei din Bucuresti s-au purtat exemplar cu noi, am pierdut aproape doua zile de cazare, mașina ne va costa acum sute de euro pentru ca nu ne-am prezentat în ziua stabilită,nu mai pun la socoteala oboseala, dezamagirea nu atât a mea, cât a copilului care aștepta cu sufletul la gura să ajungă în, oboseala mamei. Nu-i o dramă, totul se va rezolva pana la urma, doar ca aceia care se fac vinovați de situație, trebuie sa plătească ”, spune ea, în timp ce Serghei alearga nerabdator prin aeroportul din Viena, așteptând să-i dea cineva vestea cea buna, ca s-a găsit o conexiune spre Lisabona.

Cine-i de vină?

Astăzi dimineață, premierul Mihai Tudose a decis revocarea consulului României în Portugalia, Alina Oana Dociu, după ce aceasta nu a gestionat corespunzător problema turiştilor români blocaţi în Lisabona, de mai bine de două zile, după ce zborul lor anulat de două ori. Problema a pornit de la cei de la TAP, care au anulat ieri zborurile din Lisabona. Acolo, sunt n jur de o suta de romani care trebuiau sa ajungă în țara.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism transmite că este nemulţumită „de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona.”

Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată„, precizează ANAT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.