Administrația Străzilor București cumpără utilaje de 32 de milioane de lei

Administrația Străzilor București, instituție din subordinea PMB, cumpără prin licitație 38 de echipamente pentru lucrări specifice infrastructurii rutiere, valoarea contractului fiind de aprox. 7 milioane de euro. Cele mai costisitoare utilaje sunt: repartizatorul de asfalt – 5 milioane de lei, o freză de asfalt -1,5 milioane de lei, excavator 24 tone sau mașină de trasat marcaje, fiecare cu câte un milion de lei. Cele 38 de utilaje și echipamente urmează să fie livrate în cel mult 60 de zile de la data atribuirii contractului, potrivit informațiilor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Administrația Străzilor București are ca obiect de activitate: ,,constructia de noi poduri si pasaje, administrarea, întreţinerea şi reabilitarea reţelei stradale, a podurilor şi pasajelor rutiere supra şi subterane existente, precum şi a lucrărilor de exploatare, întreţinere şi reparaţii a sistemului de dirijare şi semnalizare rutieră (semaforizare, indicatoare şi marcaje rutiere), construirea, amenajarea şi exploatarea parcajelor publice de utilitate generală pe teritoriul Municipiului Bucureşti, conform hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

ASB, cu un buget pentru 2017 de 243 milioane lei, urmează să fie reorganizată în trei companii care se vor ocupa de parcări, sistematizarea circulației și întreținerea arterelor principale iar utilajele, vor fi folosite, cel mai probabil, pentru lucrări în regie proprie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.