×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:04
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
DIICOT a luat la puricat afacerile familiei lui Dragnea
Administratorul fermei de porci a fiului liderului PSD, reţinut

Poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii, joi, la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, anunţă Parchetul instanţei supreme.

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, iar joi au loc percheziţii la 80 de adrese - sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi locuinţe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

Update: În cursul după-amiezii administratorul fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost reţinut pentru 24 de ore

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, deţinută de fiul liderului PSD, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori. Ferma a fost percheziţionată joi dimineaţa într-o cauză de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de nouă milioane de euro.

În urma percheziţiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1. Potrivit datelor Registrului Comerţului, ferma Salcia este deţinută, în proporţie de 90%, de Ştefan Valentin Dragnea, iar 10% îi aparţin administratorului şi directorului general, Ilie Dragne.

Maria Vasii avocata lui Ilie Liviu Dragne spune că aceste este acuzat de procurori pentru o evaziune fiscală de 200.000 lei. Vasii l-a reprezentat ca avocată şi pe Dragnea, dar şi pe fosta soţie a preşedintelui social-democrat, Bombonica Prodana.

S-a luat măsura reţinerii pe care noi o înţelegem ca o măsura de prudenţă a procurorului, având în vedere că până mâine mai sunt multe persoane de audiat şi există această necesitate de a nu se influenţa declaraţiile. (..)Nu s-a luat nicio măsura asiguratorie împotriva lui. Domnul Dragne nu a fost supus percheziţiei pentru că nu exista suspiciunea că ar deţine anumite lucruri care vizează ancheta. Domnul Dragne a dat declaraţie în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate când s-a făcut această pretinsă tranzacţie pentru că discutăm de o singură tranzacţie, de o singură plată. Pentru un agent economic, din 2013 până în prezent, înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai în anumite acte examinate s-a găsit această factură de 200.000 de lei cred că este de invidiat", a declarat avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii.

Update: Ferma de porci deținută de fiul lui Liviu Dragnea, percheziționată de Parchetul General

Ferma de porci Salcia, deținută de fiul liderului PSD, este vizată de ancheta procurorilor de la Parchetul General, joi dimineața fiind percheziționată de anchetatori, iar în urma verificărilor s-a decis audierea directorului general al fermei, Ilie Dragne, potrivit unor surse judiciare.

Ferma Salcia, deținută de fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin Dragnea, a fost percheziționată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), joi dimineața, într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul se ridică la nouă milioane de euro, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conform sursei citate, în urma perchezițiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

Potrivit datelor Registrului Comerțului, ferma Salcia este deținută, în proporție de 90%, de Ștefan Valentin Dragnea, iar 10% îi aparțin administratorului și directorului general, Ilie Dragne.

Oficial, procurorii PICCJ au anunțat că joi sunt efectuate cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

„În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații (sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman”, conform comunicatului de presă.
Din datele obținute de procurori a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale.

În urma acestor fapte, bugetul de stat a fost prejudiciat cu cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, „din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal”.

„În vederea garantării recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile şi conturi bancare”, arată PICCJ.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar.

Percheziţiile în acest dosar sunt făcute de către lucrători ai Poliţiei Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.G.P.M.B. şi unităţilor subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Sibiu, Mureş, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, adaugă Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă transmis joi.

Piste false

Hotnews anunţă că o altă firma percheziţionată astăzi de procurori ar fi Tele Media Pres SRL, firma abonată la contracte din bani publici. ”Săptămâna trecută, Primăria municipiului Alexandria a plătit un prim contract de publicitate în valoare de 77.355 de lei pentru servicii de publicitate şi informare a cetăţenilor, unor ziare locale, pentru editarea unui "buletin informativ" şi pentru "servicii de informare pe panou electronic stradal. Bugetul pentru servicii de publicitate al Primăriei Alexandria este de 815.000 de lei. Potrivit e-licitaţie.ro, firma Tele Media Preş SRL este câştigătoarea a trei din cele şase loturi scoase la licitaţie”, scrie Hotnews.

Dan Scutelnicu, director Tele Media Pres SRL , ne-a declarat însă că în comunicatul Parchetului scrie că participă şi poliţişti din Teleorman, dar nu scrie nicăieri că ar fi vreun control sau percheziţie la firma pe care o conduce. Tot el a menţionat că firma nu are probleme cu fiscul, de nici un fel, nu i-a controlat nimeni şi nici nu a trecut nimeni pe la sediul firmei astăzi.

Julieta TârnovanPublicat Joi, 10 august 2017
2812
 | 3
 | 29
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ninu Sararu
+1
Niste porci , mare scofala ! Atrocitatile petrecute in lumea satului romanesc in epoca colectivizarii fortate fata de Maretul Program de Guvernare ! Un lucru e cert : Romanii sunt framantati de nesiguranta unui viitor care ii apasa ! Si asta e grav ...!!!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
DUBLA MASURA IN RO CAPITALISTA
+1
Foarte bine. Daca e evaziune, avem legi clare . Dar la Valentin Visoiu si Daniel George Tudor , evaziunea si spalarea de bani de ce nu se ancheteaza ? Aceleasi fapte, legi aplicate diferit ??????
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Rocambole
-3
Dar cum este cu "mausurile" achizitionate de fiul lui Dragnea ? Dar cu creditele cu dobanzi de 35% in 2015 ?...si FF multe altele !
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
lunetistu
+7
Penibilitatea controlului . Ati descoperit pesta porcina sau este doar in conducerea dicot . ? Terminati mascaRADA SI trece-ti la lucruri serioase . A furat cu porcii , dosarele ANRP , unde sint , ce ati facut cu ele , lle-ati musamalizat ca-s prea GRANDE !?
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Ro TARA FARA ROST
-7
EXCROCHERIILE COMISE DE MAFIA LUI DRAGNEA in jud TR, in tara si in afara tarii NU AU FOST ANCHETATE DE ZECI DE ANI DIN CAUZA lui Amariei -fost sef PNA, a fratelui sau VIOREL Dragnea-fost sef SIPI Alexandria si altor SECURISTI STALINISTI TRADATORI DE TARA. Daca tot avem DIICOT , DNA si PARCHET la nivel de tara SI daca s-a inceput ANCHETA in JUDETUL TELEORMAN (unul din cele mai sarace si mafiotizate judete) atunci sa fie anchetate toate nelegiuirile, MAFIEI LUI DRAGNEA , ale lui NITULESCU TEODOR acoperit PCR-ist si ale lui Ion NICOLAIE -fost un parlit de subofiter SIE. APOI sa se continuie SARABANDA JUDICIARA DE ANCHETA PENALA in ordine sau pe sarite a celor mai rau flamate judete dominate infractional, MAFIOTIZATE DE POLITICIENI, de ADMINISTRATIE LOCALA, de alte autoritati publice ,ETC..
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Titel
+5
Trebuie sa-mi dau afara nevasta de la serviciu pe care am angajat-o la firma pe care o administrez? Vad ca procurorii spun ca este ilegal si la firme cu capital privat.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Alexandru Lazarescu
-7
Secretele lui Polichinelle 1. Dragnea si Tel Drum Tel Drum nu a fost decat pusculita cu bani negri pentru PSD. Administrand pusculita cu bani normal ca Dragnea a condus campaniile electorale si a urcat toate treptele in partid. Toti primarii PSD erau obligati sa dea contracte la Tel Drum pentru a dovedi ca sunt membii de incredere si pot fi mentinuti pe liste pentru a fi realesi, iar ca bonus nu trebuiau sa mai faca alte donatii catre visteria partidului. Procurorii vor fi uimiti de inventivitatea cu care se spalau banii publici si se transformau in afise electorale… 2. Interesul National Dupa alegerile parlamentare din 2008 Basescu, care fusese tradat de Tariceanu, a propus o guvernare PDL-PSD de lunga durata. Pentru ca electoratul nu trebuia sa prinda aceasta miscare au ajuns la urmatoarea intelegere : cine castiga prezidentialele din 2009 face guvernul iar celalalt partid ramane in opozitie dar se rupe cu numarul de parlamentari care sa asigure majoritatea si aceasta bucatica vine la guvernare. Daca va castiga Geona PDL-ul va fi rupt de Elena Udrea, daca castiga Basescu PSD-ul va fi rupt de Oprea. Intelegerea a functionat perfect ! 3. Pelerinajele la Athos Toba si Coldea au fost impreuna la Athos. Igor Dodon era la Athos cand Dmitri Rogozin a fost declarat persoana non grata in Moldova. Multi ministi rusi merg la Athos si tot acolo au loc intalniri discrete intre delegatii importante. Se stie ca muntele Athos a ramas cam singurul loc din lume unde nu exista conexiuni mobile si telefonice, unde pur si simplu nu poti fi interceptat sau ascultat. Asta este legenda si foarte multi merg pentru a putea vorbi lucruri care nu este bine sa le vorbesti in alta patre . Realitatea este ca pe Athos au cam pus stapanire calugarii rusi, si absolut toti sunt colaboratorii KGB-ului. Si tot pe Athos au loc intalniri intre structurile de informatii rusesti si colaboratorii lor raspanditi in lumea larga !
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Aramis @ Alexandru Lazarescu
0
RESPECT SI FELICITARI PENTRU POSTARE !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Valahu
+7
Actiunea " Dragnea - tinta" are scopul subversiv al impiedicarii masurii din programul de guvernare privind.... "Limitarea considerabila (adica cel putin 50%) a scurgerilor ilegale de bani din Romania".... ceea ce pentru companiile si bancile straine de pe piata romaneasca va reprezenta o adevarata lovitura !! Toti sunt mobilizati pentru "Dragnea - tinta" : U.E.-ul, DNA-ul, "Lista lui Soros", parti din SRI, camarila lui Iohanis, Issar escu dar si ziaristi (manjiti oare?).
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
gelu
+4
Avocatii familiei Dragnea declara cum ca ”Domnul Ilie Dragne este unicul proprietar al fermei. Fiul domnului Liviu Dragnea nu mai are nicio calitate în această firmă, el și-a vândut acțiunile la începutul acestui an. Asa ca DIICOT a luat-o in mana.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
serban @ gelu
+2
ce sa vezi, evaziunea a fost facuta inainte de "inceputul acestui an"
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Baba Omida @ gelu
+2
...insa faptele din trecut sunt comise de aceasta beizadea...si sunt de zeci de milioane de euro,o traiectorie tip MAFIE a banilor...dar, s-a aflat ! si sunt dovezi si martori,asa ca ai sa o iei chiar tu in ...mana !
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Evaziune necercetata... @ gelu
+3
@Serban @Baba Omida...daca a fost facuta evaziunea inainte, oare ce au pazit 'organili' de nu au cercetat? Nu au avut denunturi...ori nu le-a pasat? De cate ori ai de unde selecta, atunci nu mai exista o justitie corecta...mai ales dupa un numar de ani! E o vorba din batrani: "bate fierul cat e cald!"
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
gelu
+6
Sucursalele bancilor multinationalor ce activeaza in Romania scot in fiecare an din tara miliarde de euro profitul mascat fara sa plateasca macar 1 euro la bugetul de stat. Si toate aceste miliarde sunt furate Romaniei cu complicitatea DAN, DIICOT, Parchetul General, SRI si SIE.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Hai la lupta cea mare!
Publicat acum 14 ore şi 54 minute
Ce vizitează Macron în țara noastră
Publicat acum 21 ore şi 55 minute
Președinția SUA aleasă în 2016 a luat sfârșit
Publicat acum 17 ore şi 52 minute
Opt luni de aventură economică a PSD
Publicat acum 3 ore şi 5 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 26 minute