Adrian Năstase are o nemulțumire legată de PSD

Fostul premier Adrian Năstase face precizări cu privire la comunicatul co-președintei PNL, Alina Gorghiu, în care aceasta amintea de împlinirea a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană, conform b1TV.

Adrian Năstase susține că Alina Gorghiu ar fi trebuit să menționeze și PUR/PC alături de PNL, PD și UDMR, când a vorbit despre Guvernul sub care s-a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Fostul premier adaugă că s-ar fi bucurat ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate de către Guvernul condus de el.

Totodată, Năstase suține că l-ar fi bucurat “ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate in 17 decembrie 2004, in plină campanie prezidentială, de către guvernul pe care l-am condus si că semnarea textului Tratatului, in 25 aprilie 2005, in Luxemburg – deci după 4 luni – a fost mai curând o chestiune de protocol”.

”Pe 25 aprilie s-au sărbătorit 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României si Bulgariei la Uniunea Europeană. Mi-a atras atentia comunicatul dnei Alina Gorghiu, in care se spune: „S-au implinit zece ani de când, sub un guvern PNL-PD-UDMR, România a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”. Pentru rigoare, dna Gorghiu ar fi trebuit să mentioneze si PUR/PC alături de PNL, PD si UDMR, pentru că tocmai fusese realizată „solutia imorală”.

Pe de altă parte, m-ar fi bucurat ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate in 17 decembrie 2004, in plină campanie prezidentială, de către guvernul pe care l-am condus si că semnarea textului Tratatului, in 25 aprilie 2005, in Luxemburg – deci după 4 luni – a fost mai curând o chestiune de protocol. Evident că, atunci, nici presedintele, nici premierul nu au considerat că trebuie să fie invitati, la ceremonia de semnare, si reprezentantii guvernului care dusese greul negocierilor. Mi s-a părut insă că si acum pare mai important pixul cu care s-a semnat Tratatul decât efortul de ani de zile al echipei de guvernare a PSD.

P.S. Am adăugat două fotografii cu Jean-Claude Juncker, premier al Luxemburgului intre 1995 si 2013, unul dintre cei care au sprijinit fără ezitări aderarea României si care este, in prezent, presedinte al Comisiei Europene”, a scris Adrian Năstase, luni, pe blogul său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.