Adrian Năstase, critici la adresa lui Victor Ponta

Fostul premier Adrian Năstase critică activitatea lui Victor Ponta în fruntea PSD, opinând că tocmai această activitate a făcut ca Liviu Dragnea să fie ales de Comitetul Executiv al partidului ca președinte interimar.

În opinia lui Adrian Năstase, votul din Comitetul Executiv „a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politică de partid”.

„Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare și a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai funcționat. Ședintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecții ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidențiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunțat în Consiliu Național și apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea. Cu speranța că unele lucruri vor putea fi îndreptate”, a scris Adrian Năstase pe blogul său..

În continuarea postării sale, Năstase îl critică pe ministrul Justiție dând exemplu de „lucruri care pot fi îndreptate”. „Spre exemplu, prin formularea unei politici a guvernului în domeniul justiei. Actualul ministru al justiției crede că toată responsabilitatea în această materie revine CSM. Greșit. Astfel, în ceea ce privește violatorii în grup, ministrul poate propune înăsprirea pedepselor prin modificarea Codului penal (daca îl lasă ambasada americană), eventual pedepsirea violatorilor prin agățarea lor de instalație un anumit număr de ore. Pot fi și alte idei. Asta e sarcina ministrului și nu a televiziunilor. Sigur că stând proptiți în porțile ambasadelor, ei nu se vor ocupa decât de „problemele” de corupție. Astfel, obiectivul, va fi atins – marele capital românesc va dispărea complet iar românii vor oferi în continuare munca ieftină pentru capitalul străin (aici sau afară). Ați aflat deja, capitalul american nu merge acolo unde este corupție. De aceea,el merge în China, pentru că acolo nu este corupție. Românii așteaptă o schimbare de atitudine, internă și externăa. Membrii PSD – cel puțin, cei cu care am vorbit- de asemenea”, consideră fostul premier.

Deși recunoaște că Liviu Dragnea are o serie de vulnerabilități, Adrian Năstase afirmă că acesta”reprezintă însă o șansă de a schimba abordarea partidului”.

„Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilități. El reprezintă însă o șansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relațiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stângii și va candida separat în alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca președinte al Consiliului Național, se poate ocupa de departamentele partidului. Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renunțat la el. Unde să se țină ședințele de departamente? În munți? În cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Până în noiembrie, la Congres, trebuie schimbată strategia, trebuie renunțat la excluderi, trebuie refăcută echipa. Dacă nu, probabil că la Congres, va avea loc o schimbare radicală”, își încheie Năstase mesajul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.