Adrian Năstase, despre guvernul Cioloş: s-a repetat istoria de la Deveselu

Adrian Năstase, fostul premier al României a criticat Guvernul Cioloș, pe blogul personal, pentru că la inaugurarea Monumentului Aripi nu au fost invitați și demnitari din guvernele anterioare.

Năstase a declarat că Guvernul Cioloș este cel care a organizat această festivitate, dar monumentul a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei, la inițiativa fostului presedinte, Emil Constantinescu.

“Mă bucur că astăzi, in sfârsit, este inaugurat, după 18 ani, Monumentul „Aripi”, in memoria celor care s-au jertfit impotriva comunismului.

Paradoxal, guvernul „comunist” pe care l-am condus a fost cel care a demarat efectiv proiectul monumentului „anticomunist”!

Monumentul a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei, la initiativa fostului presedinte, Emil Constantinescu. Fostul presedinte a dat ideea dar nu a dat si banii, asa incât proiectul a demarat efectiv in 2003, când guvernul pe care l-am condus a aprobat proiectul si a adoptat o hotărâre de guvern (HG nr 76/2003), prin care s-a alocat suma de 13,2 miliarde de lei (aproximativ 350 000 Euro), caracteristicile lucrării fiind precizate in anexa la hotărâre.”, a adăugat Adrian Năstase.

Fostul prim-ministru a declarat că istoria s-a repetat, la fel cum s-a întâmplat și la festivitatea de la Deveselu.

„Din cauza presiunilor sindicale – bănuiesc – si a nevoii de austeritate, guvernul Ciolos nu si-a putut permite să invite insă si demnitari din guvernele anterioare. Intr-un fel, s-a repetat ceea ce s-a intâmplat la festivitatea de la Deveselu – unde nu au existat suficiente locuri si pentru cei care porniseră proiectul. Acolo a fost, se pare, si decizia ambasadei americane. Aici a fost, probabil, exclusiv, decizia Administratiei prezidentiale si a guvernului Ciolos.”

Si guvernul Ciolos, care organizează această festivitate, participă la cheltuieli. In sedinta de guvern de miercuri, guvernul a aprobat suma de 13 500 roni (aproximativ 3000 Euro) – cheltuieli pentru desfăsurarea evenimentului…”, a mai scris Năstase pe blog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.