Adrian Năstase manipulează şi schimbă istoria recentă

Deşi se află în închisoare, Adrian Năstase este utilizat şi el pe post de glonţ al mitralierei prin care PSD & Co. încearcă să-şi ciuruiască adversarii. Printr-un interviu dat unei emisiuni a Antenei 3, Năstase a dezinformat grosolan, fără vreo reacţie din partea ziariştilor.

Năstase manipulează ca la carte

La Antena3, în emisiunea „Q magazin”, a fost prezentat „primul interviu din închisoare” cu Adrian Năstase. De fapt, moderatoarea a citit de pe o hârtie nişte întrebări şi răspunsuri, dar nu a explicat cine şi sub ce formă a luat respectivul „interviu”. O reţetă marca România TV, care a prezentat „n” stenograme doar în citirea moderatorilor sau prompteristelor. Interesant este ce a „declarat” – printre altele – Adrian Năstase în „interviu”.

„Domnul Antonescu are o problemă pe care o înţeleg. Dânsul a fost unul din artizanii alegerii lui Băsescu la prezidenţialele din 2004. Din acest motiv are o responsabilitate pentru un deceniu de haos, dezbinare, crize repetate, sărăcie şi izolare internaţională care au afectat viaţa românilor. Încearcă să se justifice prin teoria «am ales răul cel mai mic». Prin opţiunile de acum dovedeşte însă că a ales şi continuă să aleagă răul, pur şi simplu. În ceea ce priveşte manipularea din 2004, îi aduc aminte că a fost complice şi la manipularea «lacrimilor» lui Băsescu şi la acuzaţiile de fraudă electorală dovedite mincinoase de la prezidenţiale.”

Antonescu nu era în conducerea PNL

Ceea ce a spus Adrian Năstase nici nu merită comentat. Ci doar, sec, demontat. Atunci când s-a constituit Alianţa D.A. (PNL-PD), Crin Antonescu nu era în conducerea PNL. Mai mult, el a fost unul dintre puţinii care s-au opus pe faţă alianţei cu PD-ul condus de Traian Băsescu. În plus, la prezidenţialele din 2009, în mini-campania pentru turul II, Antonescu a fost în permanenţă împreună cu Mircea Geoană, candidatul PSD, partidul din care făcea parte şi Adrian Năstase. Vă prezentăm două din ştirile perioadei, ştiri care în niciun caz nu aveau cum să nu fie cunoscute echipei electorale a lui Adrian Năstase.

Ştire Rompres: 25 august 2002, h.10.00

„Congresul extraordinar al Partidului National Liberal (PNL) l-a ales pe Theodor Stolojan în functia de presedinte al PNL, cu 944 de voturi din totalul de 1.136 valabil exprimate. Echipa de conducere desemnata de Stolojan are urmatoarea componenta: Teodor Melescanu, Gheorghe Flutur, Paul Pacuraru, Mona Musca, Calin Popescu Tariceanu – vicepresedinti, Eugen Nicolaescu, Dan Radu Rusanu, Aron Popa, Viorel Coifan si Cristian Boureanu. Membrii supleanti ai Biroului Executiv sunt: Mircea Cosea, Mircea Cinteza, Valentin Ionescu si George Scutaru, care va îndeplini si functia de purtator de cuvânt al PNL”.

Ştire Mediafax: 28 septembrie 2003, h.14.00

„Unii lideri ai PNL, printre care Crin Antonescu şi Ludovic Orban, au criticat, duminică, la Congresul extraordinar al formaţiunii liberale, realizarea alianţei cu PD, afirmînd că liberalii trebuiau să se impună şi să conducă alianţa. (…) După ce a luat cuvîntul la tribuna congresului, Crin Antonescu, liderul deputaţilor liberali, a întrebat, retoric, către delegaţii la congres: «Cum a fost posibil ca în negocieri noi nici măcar să nu încercăm să valorificăm cîteva lucruri pentru PNL?». Deputatul PNL s-a arătat nemulţumit de faptul că «nu s-a ţinut cont» că liberalii au dublu în sondaje faţă de PD. «La noi în partid au venit personalităţi, iar de la PD au plecat. De aceea mă tem că PNL este victimă în această alianţă. Nu am fost lăsaţi să dezbatem protocolul de alianţă. Am avut şansa de a fi vioara întîi, dar am pierdut-o şi de aceea sîntem condamnaţi la guvernări de coaliţie», a spus Crin Antonescu”.

Ce/cine l-a determinat pe Năstase să facă respectiva declaraţie

Nu se ştie dacă declaraţia făcută de Adrian Năstase reprezintă o iniţiativă personală sau i s-a sugerat să o facă. Dacă este vorba de a doua variantă, întrebarea este, cine? Poate Victor Ponta, poate unii strategi ai PSD, poate cei din anturajul lui Dan Voiculescu, poate… este însă regretabil că doi ziarişti profesionişti, aflaţi în studiou la momentul citirii “interviului”, nu au reacţionat pentru restabilirea adevărului. Mai avem un lucru cert: şi la vremea respectivă, Adrian Năstase avea obiceiul să dea declaraţii contradictorii. După retragerea lui Stolojan (secvenţa cu “lacrimile”), el a dat o declaraţie patetică în favoarea acestuia. Cu un an înainte, îl făcea pe Stolojan demagog. Alte două ştiri din epocă:

Ştire Rompres: 2 octombrie 2004, h.20.00

„Dincolo de faptul că am fost în postura de contracandidaţi, problema domnului Stolojan nu are nimic de a face cu politica. Îmi dau seama că i-a fost foarte greu să treacă peste momentele dificile din ultima perioadă, dar este problema de viaţă a unui om faţă de care nu pot avea decât înţelegere şi compasiune. Am fost colegi de guvern, am fost competitori pe scena politică, dar niciodată n-am fost inamici. Îl apreciez pe Theodor Stolojan pentru ceea ce a făcut pentru viaţa politică românească, pentru modul în care a condus Partidul Naţional Liberal. Întotdeauna am considerat că în politică este nevoie, pe lângă dezbatere de idei, şi de fair-play. Din acest punct de vedere l-am respectat pe Theodor Stolojan, în toate declaraţiile pe care le-am făcut. Acum, lucrurile care ne despart nu mai au nici o importanţă. Ceea ce contează acum este să fim solidari, să îl înţelegem şi să îl susţinem. Sper, din tot sufletul, ca starea de sănătate a domnului Theodor Stolojan să se îmbunătăţească în cel mai scurt timp. Îi urez să aibă tăria de a trece peste această situaţie dificilă. Cred că orice alt comentariu este de prisos”.

Stire Mediafax 28 septembrie 2003

„Preşedintele PSD, Adrian Năstase, a criticat dur, duminică, la Conferinţa naţională a aleşilor locali ai PSD, alianţa PNL-PD, arătînd că această alianţă este o «formulă reciclată din fosta guvernare, într-o variantă la fel de nefericită – CDR 2003».

«Aceste partide, PNL şi PD, ne oferă o variantă reciclată a unei viziuni care merge spre trecut», a afirmat Năstase, adăugînd că liberalii şi democraţii «preiau mesaje negative pe ton suburban», la fel ca PRM. (…) El le-a spus aleşilor locali că (…) făcînd aluzie la titulatura alianţei Dreptate şi Adevăr şi că reprezentanţii acesteia sînt «demagogi calificaţi la locul de muncă pe scaune pe care nu le-au meritat şi nu le merită»”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.