Adrian Năstase rămâne avocat în Baroul București

Consiliul Baroului Bucureşti a decis, luni, că Adrian Năstase poate rămâne avocat, apreciind că faptele care au stat la baza condamnării fostului premier nu au afectat calitatea de avocat, a anunţat, luni, decanul instituţiei, Ion Ilie Iordăchescu.

„Completarea este în următorul sens, şi anume: au fost aduse argumente că faptele care au stat la baza condamnării avocatului Adrian Năstase nu au afectat profesia de avocat”, a precizat Iordăchescu.

Comisia formată din consilieri ai Baroului a analizat motivarea reţinută de Consiliu atunci când acesta a decis menţinerea fostului premier în organizaţia profesională. Comisia nu a analizat în acest raport motivarea hotărârii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de condamnare a lui Adrian Năstase, ci motivele date de Consiliul Baroului în decizia de menţinere a fostului premier în profesia de avocat.

Consiliul Baroului a trebuit să se pronunţe din nou în cazul excluderii ui Năstase, pentru că Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a considerat drept nesatisfăcătoare motivele ce au stat la baza primei decizii şi a cerut revizuirea acesteia.

„Consiliul Baroului București întrunit în ședința ordinară din 21.10.2013 a hotărât cu privire la clarificarea situației profesionale a domnului Adrian Năstase să completeze motivarea în fapt și în drept a Deciziei nr.781/01.04.2013 prin care s-a decis menținerea avocatului în cauză în profesia de avocat”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Baroului București.

Anterior, Consiliul Baroului a amânat de mai multe ori luarea unei decizii privind o eventuală excludere din avocatură a lui Adrian Năstase ca urmare a faptului că acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate în dosarul „Trofeul calității”.

„S-a amânat în privința lui Adrian Năstase luarea unei decizii în condițiile în care comisia instituită în acest sens a solicitat consilierilor să ia la cunoștință de propunerea motivată formulată de această comisie. Propunerea a fost în sensul de menținere pe tabloul avocaților”, a declarat decanul Baroului București, Ion Ilie-Iordăchescu, pe 7 octombrie. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.