Adrian Năstase: Ramsay, lasă prostiile. Armele alea sunt de rahat

Adrian Năstase a comentat pe blog cel mai nou scandal din media, respectiv reportajul trucat al jurnaliştilor de la Sky News.

Fostul premier a spus că armele cu pricina sunt de vânătoare și se găsesc la toate magazinele specializate din Londra.

“Ramsay, lasă prostiile. Armele alea sunt de rahat. Arme cu glonţ, banale, pentru vânătoare. Le găseşti la toate magazinele specializate din Londra. Îţi dau eu adresa, dacă nu te descurci. Poţi să le cumperi şi de la armurierii români (din magazine). Nu trebuie să mergi în pădure. Îţi trebuie doar un permis de vânătoare. Dacă nu reuşeşti să-l obţii singur, te trimit eu la Asociaţia genarală a vânătorilor din România”, a scris Năstase.

Năstase a publicat chiar şi o lista cu adresele de unde pot fi cumpărate la liber acele arme. (VEZI LISTA AICI)

Fostul premier i-a dat şi câteva sfaturi lui Ramsay

„P.S.: 1 Şi un sfat – spune-le celor care au regizat povestea asta că n-a ţinut şi că ambasadorul britanic la Bucureşti va ieşi public şi va înfiera Sky News pentru că a încercat să afecteze valorile şi principiile occidentale, precum şi parteneriatul strategic cu România.

P.S.: 2 Poate nu ai aflat, dar armele Kalashnikov se vând cu vagoanele de când s-a micşorat, după 1989, numărul războaielor locale. De aceea, acum se caută explozibili, grenade, rachete de umăr sol-aer. Pe când următorul reportaj?”, a conchis Năstase.

Procurorii DIICOT au dispus joi începerea urmăririi penale pe numele a trei dintre românii care apar în reportajul realizat de Sky News privind presupusul trafic de arme din România.

Cei trei au fost chemați joi la sediul DIICOT pentru audieri, unde li s-a adus la cunoștință că sunt urmăriți penal.

Tot joi, surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzațiile și pentru jurnaliștii britanici de la Sky News.

De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzație, respectiv infracțiuni contra securității naționale prin comunicarea de informații false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri șapte percheziții în locații din Târgu Mureș și Bistrița-Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News.

Din primele cercetări rezultă că armele erau deținute legal pentru vânătoare și aparțineau unuia dintre bărbații mascați. Reportajul a fost „aranjat” de jurnaliștii britanici, care le-au indicat presupușilor traficanți ce să spună la filmare, în schimbul a aproximativ 2.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.