Adrian Severin, afirmație șoc

Fostul europarlamentar Adrian Severin afirmă într-o postare pe Facebook că odată cu căderea Guvernului Ponta „printr-o lovitură de stat” și instalarea Guvernului de tehnocrați s-a revenit la „dictatura carlistă” din 1938, iar „de aici nu se iese decât prin revoluție sau război”.

„Am revenit la dictatura carlistă
Problema României în anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau căderea Guvernului Ponta, ci modul în care ele s-au produs – printr-o lovitură de stat – și mai ales ceea ce le-a urmat – înlocuirea democrației (pentru care, cum necum, în 1989 au murit oameni) cu oligocrația (numită tehnocrație), respectiv cu dictatură. S-a revenit la dictatura carlistă din 1938. Or, de aici nu se iese decât prin revoluție sau război.
Istoria se repetă. Datele concrete ale acestei repetiții confirmă butada potrivit căreia istoriile care se repetă sunt prima dată tragedii iar apoi farse. Într-adevăr, personajele anilor 1938-1940 – Regele Carol al II-lea, Armand Călinescu, Corneliu Zelea-Codreanu, generalul Ion Antonescu – dincolo de merite și păcate, au fost personaje tragice. Personajele anilor 2014-2016 – Klaus Johannis, Dacian Cioloș, Gigi Becalli, Gabi Oprea – sunt doar niște farsori și niste gugumani. Istoria unei națiuni condamnată a fi condusă de farsori și gugumani se termină însă totdeauna tragic”, a scris Severin pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.