Adrian Severin: Scrutinul din 16 noiembrie a fost o lovitură de stat

Au fost patru eurodeputați implicați într-un flagrant organizat de o publicatie britanică la Parlamentul European, în 2011. Doi (sloven si asutriac) au demisionat, au fost judecați în țările lor și au fost condamnați la închisoare. alti doi nu nu au demisionat. Unul dintre aceștia din urmă a fost Adrian Severin. DNA l-a acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat să primească 100.000 de euro pentru a depune amendamente în comisiile de specialitate ale PE, în sprijinul intereselor unor presupuse firme.

Acum, dupa alegerile prezidentiale, Adrian Severin scrie pe blogul său ca că alegerile prezidențiale din ultimii zece ani au semănat cu niște revoluții, iar scrutinul din 16 noiembrie şi implicit victoria categorică a lui Klaus Iohannis în faţa lui Victor Ponta sunt ca o lovitură de stat. Fostul social democrat nu s-a oprit aici. Adrian Severin i-a criticat şi pe cei care au ieşit în stradă şi a spus că „tinerii violenți au strigat în stradă «Jos comunismul», fără să știe însă prea bine ce este acela și de ce strigă”.

În viziunea lui Adrian Severin, alegerile prezidențiale din ultimii zece ani au semănat cu niște revoluții. Cele din 16 noiembrie au reprezentat însă mai mult decât atât, crede fostul europarlamentar.

”Ceea ce am văzut din ziua primului tur de scrutin și până în duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care încă nu s-au terminat, a fost o adevărată lovitură de stat. Voturile românilor, inclusiv problemele în mare măsură artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat”, scrie Severin pe blogul său.

O lovitură de stat care a venit după acţiunea mai multor tineri neştiutori.

„Tineri violenți au strigat pe stradă „Jos comunismul!”, fără să știe prea bine ce este acela și de ce strigă. Așa au strigat și batalioanele de asalt naziste în Germania interbelică. Peste câteva luni, la fel ca pe timpul ascensiunii naziste, acești tineri vor striga „Jos evreii!” Tot așa, fără să știe de ce”, a mai afirmat Severin.

Un politician capabil la Bruxelles, Adrian Severin ar fi putut să se retragă cu capul sus din politică, demisionând și susținându-și nevinovăția, poate cu mai mult succes decât foștii colegi din Slovenia (și el fost ministru de Externe) și din Austria (fiost ministru de Interne), condiții în care cele scrise pe blogul său a fi putut stârni un cu totul alt interes.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.