Adrian Vasilescu despre creditele în franci elvețieni

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat, vineri, pentru B1 TV, că Banca Națională a avertizat în urmă cu mai mulți ani asupra creditelor în franci elvețieni.

”A fost un salt spectaculos al cursului respectiv. Eu am văzut zilele trecute o declarație a mea din septembrie 2007 în care spuneam: oameni buni, dacă vă împrumutați în franci elvețieni, e decizia voastră. Această monedă este într-o piață în care poată să aibă mișcări imprevizibile”, a declarat Vasilescu.

”Vă asigur că BNR își îndeplineșlte răspunderea. Răspunderea este să reglementeze piața ca să fie ezitat orice pericol de supraîndatorare”, a mai spus consilierul BNR.

”Banca Națională a îndemnat băncile să găsească soluții de comun acord cu clienții, iar conducerile băncilor cu acționariatul”, a precizat Adrian Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.