Adriana Săftoiu, despre bolnavul care a condus România

Fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu a lansat astăzi o carte despre anii petrecuţi alături de Traian Băsescu, pînă la demisia din 2007. Săftoiu relatează cu echilibru şi umor negru despre unele calităţi ale fostului preşedinte, dar ceea ce reiese în mod predominant din cartea “Cronică de Cotroceni” e faptul că în cei 10 ani, Băsescu a avut probleme extrem de grave de comportament. Repetate crize de nervi, manifestări de grobianism, plăcerea de a umili şi batjocorii oamenii, obsesia pentru propria persoană, înhăitarea cu personaje infracţionale, minciună patologică, dorinţa de putere absolută. Pe scurt, mecanisme bolnave, un mod profund viciat de a conduce ţara, comportamente vecine cu paranoia. Tot ce a relatat şi analizat Antena 3 în acest 10 ani se confirmă azi din cea mai autorizată sursă: Băsescu e unul din acei bolnavi care a condus România, lăsând sechele grave în urma să.

Fragment din carte

“Pe Băsescu l-a definit stilul abrupt, cu note agresive, alunecând cu bună ştiinţă spre grobianism. (…)Aspectul gregar, vestimentaţia de tip second-hand – purta hainele ca un umeraş cu un braţ rupt – pantofii perforate, cu vârful amintind de imineii turceşti, şuviţa personală, de care nu s-a atins pînă la penibilul moment din Downing Street 10, râsul dezinvolt provocând stupoare în rândul audienţei, remarcile dizgraţioase, vorba aspră, directă, fără fandoseli sau politeţuri, nepotrivită adeseori în public”.

Sursa: radu-tudor.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.