Adversar mai mult decât accesibil pentru Niculescu

Irina Begu a câştigat şi la dublu. Patru prezenţe româneşti pe iarba de la Wimbledon. Câte ţări mai au jucătoare în cursă.

Niculescu a scăpat de Kuznetsova

Ultimul meci din turul II, terminat când în România mulţi îşi trag plapuma peste cap, a reprezentat şi bomba etapei: Svetlana Kuznetsova numărul 25 mondial (dar cu un joc peste acest loc) jucătoare cu o experienţă uriaşă, cu două titluri de Grand Slam în palmares, a pierdut în trei seturi, 6-3, 3-6, 4-6 în faţa modestei Khristina Pliskova, aflată înaintea începerii turneului pe locul 134 în clasamentul WTA. Nimic nu anunţa marea surpriză. După primul set câştigat de favorită fără probleme, nimeni nu anticipa urmarea. În următoarele două seturi, sora geamănă a Karolinei, a pornit de fiecare dată ca din puşcă, având 4-1 şi seturile erau jucate. Miercuri, vedeta familiei Pliskova, Karolina (#10 WTA) pierdea în faţa numărului 43 mondial, dar joi onoarea a fost reparată de Khristina. Rezultatul este foarte important şi din alt unghi de vedere: Khristina Pliskova va juca în turul III cu Monica Niculescu. Un adversar, să recunoaştem, de 10 ori mai facil decât Svetlana Kuznetsova. Khristina Pliskova a înregistrat joi rezultatul carierei: calificarea într-un tur III la un turneu de Grand Slam. Cehoaica a jucat în ultimii doi ani mai mult în turnee din circuitul ITF, iar ultimele rezultate au fost slabe: înfrângere la canadiana Dabrowski (#179) la Roland Garros, înfrângere la Tara Moore (#401) la Eastbourne, înfrângere la Yafan Wang (#128) la Nottingham. În primul tur, Khristina Pliskova a trecut de compatrioata ei, Tereza Smitkova, cu 3-6, 7-5, 7-5.

Begu merge mai departe la dublu fete

Camelia Begu şi „colega” ei Lara Arruabarrena a trecut de turul I, învingând în două seturi perechea americană, Varvara Lepchenko/Christina McHale cu 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră şi 28 de minute şi doar în primul set, jucătoarele din SUA au avut iniţiativa mai mult şi au condus cu 4-3, după care au pierdut controlul meciului.

Programul de azi al românilor

Ora: 14.15 (teren 6): Horia Tecău/J-J Roger – Andre Begeman (Ger)/Julian Knowle (Aut)

Ora: 14.15 (teren 8): Fl. Mergea/Rohan Bopanna – Thomas Bellucci (Bra)/G.Duran (Arg)

Ora: 16.00 (teren 7): Raluca Olaru/Michael Venus (Nzl) – L. Arruabarrena/Andre Sa (Bra)

Ora: 17.15 (teren 1): Irina Camelia Begu – Maria Sharapova (#2)

17 ţări au mai rămas în turul III

În turul III, cele 32 de jucătoare calificate provin din 17 ţări. Reamintim, la startul competiţiei s-au aflat reprezentante a 36 de ţări, iar în turul II au evoluat jucătoare din 25 de ţări.

  • 6 jucătoare – SUA (16 jucătoare la startul competiţiei)

  • 4 jucătoare – Germania (10)

  • 3 jucătoare – Cehia (11)

  • 2 jucătoare – Australia (6), România (5), Serbia (4), Belarus (3), Elveţia (3)

  • 1 jucătoare – Rusia (9), Italia (6), Slovacia (5), Marea Britanie (4), Spania (4), Franţa (4), Kazahstan (3), Polonia (3), Danemarca (1).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.