Adversară cu rădăcini româneşti pentru Monica Niculescu

Niculescu conduce la întâlniri directe, dar…

Aşa cum se anticipa, elveţianca cu origini româneşti, Timea Bacsinszky este adversara Monicăi Niculescu în optimile de finală de la Wimbledon. Nu este un adversar din categoria „imposibil de învins” (Serena Williams, Maria Sharapova, Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka ), dar este unul destul de dificil. Bacsinszky este o jucătoare care loveşte foarte puternic, are o foarte bună deplasare în teren, şi ceea ce contează enorm, este, credem în top 3 în ceea ce priveşte mentalul. Elveţianca are şi un an de excepţie, cu două turnee de categoria WTA internaţional câştigate, iar recent a avut-o în mână în semifinale la Roland Garros pe Serena Williams, dar scăpată dintr-un clinci, americanca a întors radical meciul. În acest an Bacsinszky are următoarea linie competiţională: 35 de victorii – 7 înfrângeri. Monica Niculescu are un palmares favorabil în „directele” cu Bacsinszky: 4 victorii – 1 înfrângere, dar aceste rezultate sunt din perioada 2007 – 2011, când Niculescu era pe cai mai mari, iar Bacsinszky era o jucătoare de pluton.

Favoritele s-au impus pe linie

Jucătoarele considerate ca fiind favorite certe nu au avut nicio problemă în a-şi depăşi adversarele mai slab cotate. Nu reprezintă o surpriză victoria Garbinei Muguruza, cap de serie 20 în faţa germanei Kerber, cap de serie 10. Jucătoarea din Spania este una mult mai puternică decât nemţoaoica şi în plus se află în vârf de formă. De asemenea nu este nicio surpriză că Olga Govortsova o jucătoare venită din calificări, clasată înainte de turneu pe locul 122 în WTA a trecut şi de turul III. Atrăgeam atenţia înainte de meciul ei cu Andreea Mitu că este o jucătoare cu foarte multă experienţă (a mai fost până acum 4 ani cu top 50) şi că a jucat excelent în ultimele două turnee pe iarbă. Pronosticurile s-au adeverit şi o vedem chiar jucând de la egal la egal în turul IV cu Madison Keys.

Caroline Wozniacki (c.s.5) – Camila Giorgi (c.s.31): 6-2, 6-2

Agnieszka Radwańska (c.s.13) – Casey Dellacqua (#61): 6-1, 6-4

Timea Bacsinszky (c.s.15) – Sabine Lisicki (c.s.18): 6-3, 6-2

Garbine Muguruza (c.s.20) – Angelique Kerber (c.s.10): 6-7, 1-6, 6-2

Madison Keys (c.s.21) – Tatjana Maria (#78): 6-4, 6-4

Olga Govortsova (#122) – Magdaléna Rybáriková (#65) 7-6, 6-3

Am ieşit din cursă la dublu fete

După reconfortanta victorie asupra Kristinei Pliskova, Monica Niculescu nu a mai rezistat şi în proba de dublu feminin, unde a intrat în teren la 75 de miunute după finalul meciului de simplu. De asemenea nici „echipa” din care a făcut parte Irina Begu nu a reuşit să ajungă în turul III. Rezultate:

Timea Babos (Hun)/Kiki Mladenovic (Fra) – M.Niculescu/Olga Savchuk (Ukr) 6-4, 6-3

Jarmila Gajdosova /Alja Tomljanovic (Aus) – I.Begu/Lara Arruabarrena (Esp): 6-4, 6-4

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.