AEM, ales ca furnizor de contoare de gaz electronice pentru Italia

Compania AEM din Timişoara, deja partener de tradiţie în furnizarea contoarelor de gaz cu membrană al principalelor companii italiene de distribuţie a gazului, este calificată pentru livrări masive de contoare de gaz smart, de ultimă generaţie, conform unui comunicat de presă al companiei.

Cu peste 4 milioane de euro investite în ultimii patru ani şi încă 3 milioane de euro alocate pentru investiţii în 2015 exclusiv în liniile de producţie a contorului de gaz electronic, AEM îndeplineşte integral cerinţele legislative italiene. Astfel, AEM vine în întâmpinarea companiilor de distribuţie a gazului în vederea îndeplinirii prevederilor stipulate în Decizia AEEGSI din 27 Decembrie 631/13/R/Gaz.

În ceea ce priveşte proiectele de contorizare smart a gazului, Italia este pionierul Europei, având ca target înlocuirea până în 2018 a 60% din totalul de contoare de gaz aflate în funcţiune cu contoare smart, integrate în sisteme AMR. Acestea insumează peste 12 milioane de contoare smart care vor transmite datele de măsură în conformitate cu specificatiile utilitatilor de gaz italiene, prin tehnologia cu radio frecventa 169MHz (punct – multipunct) sau ca alternativă, prin tehnologia GSM/GPRS (punct – punct).

Contoarele de gaz smart fabricate de AEM sunt contoare statice de ultimă generaţie, care au incorporate un modul de măsurare cu ultrasunete şi o supapă de interceptare a fluxului de gaz, ambele produse de compania japoneză Panasonic, lider de piaţă pentru producerea de componente electronice şi baterii pentru contoare inteligente. AEM colaboreaza cu Panasonic de peste 2 ani in proiectul de smart metering pentru gaz urmand sa dezvolte si proiecte ulterioare.

Tehnologia măsurării cu ultrasunete este prezentă deja şi funcţionează în Japonia, fiind instalate peste 500.000 contoare electronice de gaz. Contorul AEM, extrem de compact si in consecinta usor de instalat, asigură o mai mare durabilitate şi siguranţă în măsurători întrucât nu prezintă părţi mecanice în mişcare. Tehnologia inovativă permite contorului AEM să nu fie vulnerabil la fenomene precum căderea de tensiune şi să răspundă în mod precis şi exact la orice modificare de flux a gazului.

Contorul AEM este proiectat pentru a functiona corect într-un interval de temperatură cuprins între -25°C şi +55°C. Bateriile de alimentare, cu tehnologia litiu de ultimă generaţie, permit contorului AEM să funcţioneze fără probleme, inclusiv pentru transmisia la distanţă a datelor, pe o durată de minim 15 ani în cazul contorului punct – multipunct la 169 MHz.

Pe lângă faptul că este un furnizor calificat pentru principalele utilitati de gaz italiene, AEM a participat la primele două licitaţii organizate de distribuitorul principal de gaz din Italia, 2i Rete Gas, pentru furnizarea de contoare de gaz smart fiind adjudecatara ambelor. Asftel, AEM a furnizat pana in prezent doar pentru 2i Rete Gas, peste 70.000 contoare de gaz smart, din care peste 50.000 sunt deja instalate şi în stare de funcţiune, iar pana la jumatatea anului 2015 AEM va furniza catre 2i Rete Gas alte 100.000 contoare de gaz electronice. AEM va participa la urmatoarele licitatii care vor fi anuntate de principalii jucatori de pe piata Italiana.

Contoarele livrate catre 2i Rete Gas sunt deja integrate în sistemul central SAC şi CNM (Control Network Management, mai exact, în sistemul dedicat gestionării reţelei de concentratoare) dezvoltate de Ericsson, obţinând excelente performanţe şi în ceea ce priveşte raportul de concentraţie atins, care depăşeşte valoarea de 1:1.000. Aceste performanţe permit de asemenea companiilor de distributie reducerea numărului de concentratoare pentru instalare şi implicit, o fixare a costurilor maximale de funcţionare şi întreţinere.

Soluţia aplicată de către AEM, pe lângă faptul că este flexibilă şi capabilă să se integreze cu diversele data concentratoare şi sisteme prezente pe piaţă, va permite înlesnirea procesului de contabilizare a gazului natural înregistrat de la utilizatorii finali şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor de măsurare şi de distribuţie a gazului natural, ajutând astfel la cunoaşterea consumului exact de catre clientul final.

AEM va continua să investească constant în cercetare – dezvoltare şi liniile de producţie, cu consecinţa creşterii capacităţii de producţie lunară, pentru a răspunde tuturor cerinţelor de pe piaţa italiană şi europeană.

AEM îşi fixează drept obiectiv să se regăsească printre principalii actori ai proiectului de contorizare smart a gazului în Italia şi Europa, atât în ceea ce priveşte oferta de produse cât şi serviciile conexe. AEM continuă să se implice activ în contorizarea smart a energiei electrice din România prin investiţii realizate de peste 35 milioane euro în tehnologii şi linii de producţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.