Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, sub supraveghere pentru detectarea oricărui salariat radicalizat

Anchetatorii francezi pregătesc unele măsuri, precum controlul personalului salariat ce are acces la avioane și analizarea supravegherii video, la aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, aflat deja sub înaltă supraveghere după atentatele din 2015 pentru detectarea eventualilor salariați radicalizați, relatează vineri AFP.

După atacurile jihadiste înregistrate anul trecut la Paris, autoritățile au decis să analizeze mai atent cele 86.000 de autorizații de acces în zona considerată „rezervată” a aeroportului Roissy-Charles de Gaulle, cel de pe care decolase avionul companiei EgyptAir care s-a prăbușit în noaptea de miercuri spre joi în estul Mării Mediterane, având 66 de persoane la bord.

În total, în perioada ianuarie 2015 — aprilie 2016, unui număr de peste 600 de persoane li s-a retras această autorizație sau li s-a refuzat acordarea sau reînnoirea ei. Printre ele, 85 au fost suspectate de radicalizare, conform autorităților franceze.

Pentru identificarea acestor persoane, autoritățile se leagă de fiecare detaliu: refuzul unui salariat de sex masculin de a se adresa unei femei sau de a primi sfaturi din partea sa este suficient pentru a motiva retragerea unui astfel de permis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.