×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 00:59
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Scandalul care zguduie America Latină
Afacerea Odebrecht: 11 țări se implică

Procurorii generali din 11 țări s-au angajat joi să înființeze echipe comune de lucru pentru a-și coordona anchetele asupra scandalului de corupție Odebrecht, un conglomerat brazilian de construcții, care zguduie America Latină, relatează AFP, citată de Agerpres.

Magistrații s-au angajat "să promoveze formarea unor echipe de anchetă comune, bilaterale sau multilaterale, care să permită o anchetare coordonată în afacerea Odebrecht", potrivit unui comunicat semnat de Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Mexic, Panama, Portugalia, Peru, Republica Dominicană și Venezuela.

Întâlnirea dintre magistrații din 15 țări, prevăzută să se desfășoare joi și vineri, vizează "să răspundă la toate solicitările de informații, într-o afacere care intră sub incidența confidențialității investigației", a explicat înainte de deschidere o persoană care lucrează la organizarea acestei reuniuni, închisă presei.

Declanșată în 2014, ancheta tentaculară "Lava Jato" a scos la lumină un sistem de corupție pe care grupurile braziliene din domeniul contrucțiilor, printre care Odebrecht, l-au montat pentru a aranja în folosul lor piețele de externalizare lucrative ale Petrobras, distribuind sume de bani unor responsabili politici din Brazilia și mai multe țări din America Latină.

Șantiere majore paralizate, nemulțumire populară și arestări în serie, acest scandal continuă să zdruncine clasa politică din America Latină.

Peru a oferit o recompensă pentru orice informație ducând la arestarea fostului președinte Alejandro Toledo, care se află în Statele Unite și este acuzat că a primit 20 de milioane de dolari mită din partea Odebrecht pentru a câștiga o cerere de ofertă pentru construcția unei axe rutiere majore între Peru și Brazilia.

Mii de persoane au manifestat joi la Lima și în alte locuri din țară pentru a protesta față de corupție, mai scrie AFP.

Publicat Vineri, 17 februarie 2017
1929
 | 5
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
!!!
+2
Hoţie generalizată, peste tot unde ne ascundem fraţilor săraci; de prtutindeni. ???
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Petrobras sau Petrobrazi ?
+2
Apropo, nenea asta din Peru, Toledo, unde e acum in State ? Cumva in "garsoniera" lu' Necolaiciuc ? ... Mamaaa, ce mai atrage "țara tuturor posibilitatilor" toti infractorii !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Din Wikipedia
+2
Emil Odebrecht a emigat in colonia germana Blumenau din Brazilia la varsta de 23 de ani. Fondatorul colonizarii germane din Santa Catarina a fost farmacistul, din Hesse, Hermann Blumenau, iar peste o suta de ani Norberto Odebrechta fondat o firma de constructie de renume mondial.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
QX
+11
Globalizarea si fructele ei otravite.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Karl Marx dezgustat
+6
Asta e viitorul, anarchie , razboaie civile, saracie !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 7 ore şi 19 minute
Hagi: Din păcate...
Publicat acum 17 ore şi 8 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 9 ore şi 18 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017