Afară cu Brănescu!

Naţionala Under 21 a României şi-a jucat marţi seara, în deplasare, ultima şansă de a prinde măcar locul 2 în grupa 5 din preliminariile „Euro 21”, loc care duce la baraj. România trebuia să învingă Ţara Galilor, adversară directă în lupta pentru locul 2. La scorul de 1-1, în minutul 44, după un fault al unui atacant galez, portarul român Laurenţiu Brănescu a sărit să îl bată pe galez, şi abia după ce l-a lovit de două ori cu piciorul a fost imobilizat de coechipieri. Evident, Brănescu a luat „roşu” direct şi se va alege cu o suspendare drastică din partea UEFA. Scene de genul celei cu Brănescu alergând în spatele porţii un adversar şi lovindu-l cu piciorul nu au mai fost de mulţi văzute într-un meci oficial interţări sub egida UEFA. La noi doar în campionatele judeţene când joacă între ele echipe comunale se mai poate vedea aşa ceva. Prin eliminarea lui Brănescu, naţionala de tineret a României a jucat toată repriza a doua în inferioritate numerică, dar a reuşit să menţină scorul de 1-1. În efectiv complet, poate s-ar fi obţinut chiar şi victoria.

Cine este Brănescu. Are 21 de ani şi a fost crescut la Râmnicu Vâlcea. În 2011 a fost transferat la Juventus Torino şi după numai un an de zile, a fost catalogat ca fiind „urmaşul lui Buffon”. Totuşi, Brănescu nu a strălucit la Juventus „primavera” şi în 2013 a fost împrumutat la Juve Stabia în Serie B, unde a jucat doar 5 meciuri şi a încasat 10 goluri. În 2014 este împrumutat tot în Serie B, la Virtus Lanciano, unde nu a jucat deloc, iar în ianuarie 2015 este transferat în prima ligă din Ungaria, la Szombathelyi Haladas unde joacă 2 meciuri: 1-2 cu Pécsi MFC şi 0-7 cu Videoton FC. După acest meci, ungurii îl trimit înapoi şi îl aduc la echipă pe veteranul de 39 de ani, Kiraly Gabor. În septembrie, Brănescu este împrumutat în Cypru la prim divizionara Omonia Nicosia, unde nu a reuşit să prindă niciun minut în 10 etape, chiar dacă în poartă este tot un „puşti” de 21 de ani, Kostas Panayi.

Pentru gestul pe care l-a făcut în Ţara Galilor, Brănescu – care oricum nu mai este un portar de viitor – trebuie exclus de la orice convocare, iar echipele de club din România nu ar trebui să îl angajeze, atunci când Juventus Torino se va dispensa definitiv de el. Astfel de indivizi nu au ce căuta în fotbalul românesc!.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.