Agenți de la Poliția Rutieră Piatra Neamț, trimiși în judecată

Procurorii DNA Bacău i-au trimis în judecată pe Constantin Neamțu și Gabriel Negoiță, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Poliției Piatra Neamț – Biroul Rutier, pentru luare de mită în legătură cu neaplicarea sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.

În dosar, au mai fost deferiți justiției George Ursache, Mihai Peptanariu și Petru Anton, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Neamțu și Gabriel Negoiță, în exercitarea atribuțiilor de serviciu legate de constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice, în 15 mai 2016, au primit de la conducătorul auto Ioan Pavăl suma de 100 lei.

Procurorii susțin că banii au fost primiți de cei doi agenți de poliție pentru a nu constata și sancționa contravenția privind neacordarea priorității la trecerea de pietoni, săvârșită de Pavăl.

„În perioada aprilie — mai 2016, inculpații Ursache, Peptanariu și Anton, în calitate de conducători auto, au remis unor agenți de poliție trimiși în judecată la data de 3 ianuarie 2017 sume cuprinse între 100 și 200 lei, pentru a nu fi sancționați în legătură cu săvârșirea unor contravenții la regimul circulației”, se mai spune în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Procurorii anticorupție au disjuns cauza față de Ioan Pavăl, în vederea încheierii cu acesta a unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.