„Airfield Festival” a făcut Aerodromul Măgura să vibreze timp de 4 zile!

Airfield Festival şi-a deschis porţile joi, 30 iulie, încă de la primele ore ale dimineţii. Cei care au participat şi la ediţia pilot din 2014 au observat imediat că anul acesta a fost cu totul altceva. 40 de hectare de festival, 3 scene noi amenajate în aer liber (4 scene în total), mai multe zone de relaxare, un teren imens de joacă cu activităţi pe tot parcursul zilei, zonă de food, mai multe baruri, au transformat Aerodromul Măgura între 30 iulie şi 2 august în destinaţia perfectă pentru o minivacanţă în inima naturii.

148 de ore de muzică şi spectacol la Airfield. Au fost momente memorabile de-a lungul celor 4 zile de festival: R.A. The Rugged Man a invitat o parte din public pe scenă alături de el, mulţi spectatori fiind de părere că a fost cel mai bun show hip-hop la care au participat vreodată. La concertul legendarului KRS-One, o trupă de b-boys au încins atmosfera pe scenă cu figuri de breakdance, Klingande şi Arnold Sax au dovedit că cele peste 100 de milioane de vizualizări adunate pe YouTube sunt meritate, muzica house şi sunetul saxofonului au cucerit publicul, iar unii au continuat să danseze chiar şi după terminarea spectacolului.

La scena techno, amenajată în interiorul unui hangar, s-a dansat până în zori, fiind singura scenă unde muzica şi distracţia au înlocuit orele de somn. Âme, Dixon, Dj Koze, Mano Le Tough, Nick Curly au fost doar o parte dintre cei mai în vogă DJ ai momentului care au mixat fără oprire la Airfield Festival şi au făcut hangarul să vibreze la propriu.

Duminică, 2 august, Airfield Festival s-a încheiat cu o serie de concerte îndelung aşteptate: Mobb Deep, proclamaţi ca fiind cel mai bun duo hip-hop din toate timpurile (la scena hip-hop), Little Dragon şi Subcarpaţi (la Main Stage) şi Alexandrina (la Airfield Stage).

Cu avioane şi pasageri fără teamă, chiar şi la 90 de ani, Airfield Festival s-a făcut simţit şi în Sibiu. Avioanele Cessna-172 care au zburat la doar 3.500 de metri deasupra oraşului au ridicat privirile locuitorilor şi au putut fi admirate din oricare colţ al oraşului, stârnind curiozitatea şi entuziasmul privitorilor. Mulţi au testat pentru prima dată zborul cu elicopterul sau cu avionul de mici de dimensiuni, toţi s-au arătat extrem de încântaţi, chiar şi cea mai vârstnică pasageră care, la 90 de ani împliniţi, nu s-a dat înapoi de la a încerca noi senzaţii.

Pentru cei mai mulţi participanţi Airfield a fost festivalul unde: ”am legat noi prietenii”, ”aşteptările mi-au fost depăşite”, ”am dormit o oră, două pe noapte”, ”am pierdut noţiunea timpului şi nu mă interesa în ce zi mă aflu”, ”am venit tocmai din Chişinău cu iubita şi ne-am simţit fantastic”, ”doar răsăritul m-a trimis acasă”, ”cu siguranţă o să mă mai întorc”.

Ce cuvânt îţi vine în minte atunci când te gândeşti la Airfield Festival 2015? Muzică? Zbor? Joacă? La Airfield au existat toate: muzica eclectică şi sonorizarea perfectă, experienţa unică de a vedea un festival şi Sibiul de la înălţime, activităţi sportive, creative şi trăsnite care să întregească cele 4 zile petrecute pe Aerodromul Măgura.

Airfield Festival 2015 în cifre: 15.000 de oameni în 4 zile de festival, 350 de oameni în echipă, 98 de proiecte muzicale, 4 scene, 11 genuri muzicale, 148 de ore de muzică, 40 de hectare de festival, 1 pistă de decolare/aterizare, 1 avion oferit cadou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.