Al doilea lider PNL care ar fi fost amenințat cu pușcăria de Victor Ponta

Șeful de campanie al PNL Marian Petrache, președinte al Consiliului Județean Ilfov, este un alt liberal amenințat cu pușcăria de premierul Victor Ponta, potrivit liderului deputaților liberali George Scutaru.

Scutaru a făcut această acuzație joi seară în cadrul unei intervenții la un talk-show la B1 TV.

George Scutaru, care a povestit în aceeași zi cum ar fi fost el însuși amenințat de Victor Ponta că îl „ia cu duba”, a susținut că nu a fost singurul amenințat de premier cu pușcăria.

Potrivit lui Scutaru, o amenințare similară a fost proferată de premier și cu ocazia unui conflict PSD-PNL Ilfov.

„Când a fost o discuție între PSD și PNL în Ilfov, a fost și atunci amenințat un liberal”, a afirmat Scutaru în intervenția de la B1 TV.

Întrebat de moderator dacă este vorba de Petrache (Marian Petrache, șeful de campanie PNL – nr.), Scutaru a confirmat.

PSD și PNL Ilfov au intrat în conflict puternic la începutul anului, având-o drept protagonistă pe Gabriela Firea, conflict care a fost atunci pe punctul de a duce la ruperea USL

Contactat de presă după afirmațiile lui Scutaru, Marian Petrache a spus că nu dorește să comenteze presupusa amenințare a lui Ponta cu pușcăria. „Nu vreau să comentez așa ceva. Nici că da, nici că nu”, a declarat Petrache întrebat dacă infirmă incidentul.

Președintele PNL Crin Antonescu a susţinut marți seară, pentru a doua oară de la ruperea USL, că premierul Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria de mai multe ori, de față cu el.

”Domnul Ponta a amenințat, la nervi, mai multe persoane cu pușcăria. Nu numai pe domnul Scutaru. Când o faci de trei ori patru ori în prezenţa mea, prima dată mi-a produs un şoc şi i-am spus stai să facem o pauză”, a declarat Antonescu la B1 TV.

Ulterior, George Scutaru a comentat pentru presă versiunea sa asupra incidentului. Scutaru a susținut că Ponta i-ar fi spus „vezi că poate te luăm noi cu duba”, după ce el a declarat la un miting electoral că „s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democraţia de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta şi că duba a devenit unitatea de măsură a eficienţei guvernării”. 

Amenințarea la adresa lui Scutaru ar fi avut loc în Parlament, la finalul unei dezbateri despre reducerea CAS şi scutirea pe profitul reinvestit.

„La final, m-am dus către premier cu textul acestei declaraţii, am văzut că unele televiziuni au dat nişte imagini, dar erau de la a doua discuţie, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premierul se afla ministrul de Finanţe, moment în care premierul a luat hârtia şi a spus bun asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba. Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri.”, a povestit Scutaru într-o declarație pentru gandul.info, susţinând că a mai avut o dispută similară cu premierul. Liderul deputaților PNL a spus însă că nu are cum să demonstreze că Ponta l-a ameninţat deoarece nu are martori, fiind înconjurat doar de pesedişti care în opinia lui i-ar lua apărarea premierului.

Premierul Victor Ponta a refuzat joi să comenteze acuzațiile lui Scutaru. Ponta a spus că nu doreşte să „răspundă la absolut nimic din aşa ceva”, susținând că regretă aceast schimbare „cu totul şi neaşteptată” a liderului PNL Crin Antonescu.

„Pentru mine este o uriaşă surpriză”, a declarat Ponta.

Practici incriminate la Băsescu, preluate de Ponta?

Acuzațiile liberalilor la adresa premierului vin în contextul în care Victor Ponta a incriminat recent o practică similară a președintelui Traian Băsescu.

A doua zi după ce Traian Băsescu i-a transmis la TV senatoarei PSD Gabriela Firea să aibă grijă ce spune că „poate nu își mai găsește soțul acasă”, Ponta a denunțat public afirmațiile, arătându-se scandalizat, și a anunțat că PSD îi face plângere penală lui Băsescu pentru amenințare și șantaj. 

Ponta reclama atunci că „este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameninţată direct, de către preşedinte”. „Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică”, acuza Victor Ponta pe 14 aprilie.

„Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează”, declara liderul PSD în aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.