×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 36 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 21:08
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Noi vești de la MAE
Patru români, victime ale atentatului

Update: Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că a mai fost identificată o persoană de orgine română, bilanţul ajungând astfel la patru români răniţi în urma atacului terorist de la Barcelona de joi seara.

Doi dintre răniți au fost externați.

Ministerul preciza, vineri dimineață, că a fost identificată o a treia victimă de cetățenie română, în urma atacului terorist de joi seara.

"Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Precizăm că operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare, situația fiind una care se schimbă de la un moment la altul", arată ministerul într-un comunicat.

MAE anunțase anterior că un al doilea român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona.

"Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.
Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați", menționa ministerul într-un comunicat.

Joi seară, după atentat, MAE aducea la cunoștință rănirea primului român. "Cetățeanul român în cauză a fost spitalizat, iar potrivit informațiilor disponibile în prezent, starea sa este stabilă. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistență consulară", preciza ministerul.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

(I.R.)Publicat Vineri, 18 august 2017
1882
 | 0
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 8 ore şi 7 minute
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 2 ore şi 17 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 9 ore şi 38 minute
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 5 ore şi 44 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 7 ore şi 10 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum o oră şi 17 minute