Al-Qaida plănuieşte să comită atentate împotriva unor trenuri de mare viteză din Europa

Reţeaua extremistă Al-Qaida proiectează atentate împotriva trenurilor de mare viteză în toată Europa, afirmă luni cotidianul german Bild, citând surse apropiate serviciilor secrete, potrivit Agerpres.

Potrivit ziarului, aceste atentate ar putea lua forma unor acţiuni de sabotaj asupra căilor ferate, a tunelurilor, precum şi bombe plasate în trenuri.

Informaţia despre aceste proiecte de atentate provine de la Agenţia Naţională de Securitate americană (NSA), care a interceptat o convorbire telefonică în urmă cu câteva săptămâni între înalţi responsabili ai Al-Qaida, conform Bild.

Din acest motiv, autorităţile germane supraveghează de peste două săptămâni liniile pe care circulă trenurile germane de mare viteză ICE, precum şi gările, cu ajutorul unei serii de măsuri suplimentare discrete, precum patrulări ale poliţiştilor în civil, mai scrie Bild, ziarul cel mai citit în Germania, potrivit AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.