Al treilea atac cu dronă împotriva Al-Qaida

Trei presupuşi membri ai Al-Qaida, printre care şi un lider al reţelei, au fost ucişi într-un atac cu dronă în noaptea de duminică spre luni în sudul Yemenului, în a treia operaţiune de acest fel în două zile, conform unui responsabil local, relatează AFP.

La puţin timp după miezul nopţii, o dronă a atacat o maşină de teren în care se aflau trei bărbaţi, în provincia Chabwa, unde reţeaua Al-Qaida este puternic implantată, a precizat, pentru AFP, responsabilul, sub protecţia anonimatului.

Martorii au afirmat că au văzut maşina complet distrusă şi trupurile carbonizate a trei membri ai Al-Qaida recuperate de un comando adus cu elicopterul.

„Operaţiunea părea să indice că unul dintre morţi ar putea fi un important şef al Al-Qaida”, a declarat pentru AFP unul dintre martori.

Pe de altă parte, Ministerul yemenit de Interne a indicat că zece persoane suspectate că voiau să se alăture Al-Qaida au fost arestate în oraşul Ataq, capitala provinciei Chabwa.

Al-Qaida din Peninsula Arabică (AQPA) a fost sâmbătă şi duminică ţinta altor două atacuri cu drone americane, care s-au soldat cu peste 40 de morţi printre combatanţii săi.

SUA sunt singura ţară care dispune de drone în regiune.

Zece membri ai reţelei au murit sâmbătă într-un prim atac în regiunea Baida din centrul ţării, iar duminică alţi peste 30 de membri au fost ucişi într-un raid amplu în provincia Abyane, în sudul ţării, care a vizat o tabără de antrenament, atacată de mai multe rachet

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.