ALDE și-a desemnat candidatul la Primăria Capitalei

Senatorul Daniel Barbu a fost desemnat candidatul ALDE la Primăria Capitalei.

Anunțul a fost făcut de copreședintele partidului Călin Popescu Tăriceanu duminică seara.

„De multă vreme am avut această soluție în vedere și anume profesorul universitar doctor Daniel Barbu, senator, fost ministru al Culturii, președinte al Organizației ALDE București, prin urmare un om care are și vocația politică, și pregătirea profesională și poziția politică actuală în cadrul ALDE cea mai potrivită pentru a candida la București”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

El a susținut că Daniel Barbu este „cea mai serioasă și prestigioasă figură” a unui candidat pentru Primăria Capitalei.

„Dacă o să ne uităm la profilul tuturor candidaților la Primăria București, din partea partidelor, pot să apreciez fără să încerc să îi jignesc pe ceilalți că Daniel Barbu este cea mai serioasă și prestigioasă figură a unui candidat la Primăria Bucureștiului”, a spus liderul ALDE.

„Nu am venit cu o candidatură improvizată, nu am venit cu o candidatură a unei persoane aduse din afara partidului pentru că nu găsim. Ce am avut mai bun am pus la dispoziția bucureștenilor ca să îi dea votul de încredere, un om care este prin profilul său politic și profesional un adevărat liberal, un om de cultură, un om care s-a dedicat problemelor Bucureștiului cum probabil puțin știu. Vă dezvălui aici în premieră faptul că profesorul Barbu, în anul 1981, împreună cu câțiva colegi au trimis o scrisoare la UNESCO prin care atrăgeau atenția asupra distrugerii monumentelor patrimoniu din București”, a mai afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

De asemenea, acesta a anunțat că formula pe care Daniel Barbu o va propune bucureștenilor va fi aceea a unor referendumuri pe marile probleme. „Se vor trimite plicuri cu chestionarul referitor la referendum la fiecare cetățean. Acesta nu va trebui să cheltuiască nimic, va completa formularul. Plicul este timbrat și trimis înapoi la primărie. Voința cetățenilor, așa cum va rezulta în urma votului, va fi materializată în deciziile care vor fi obligatorii în acel moment pentru Consiliul General și cele locale”, a transmis Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu a intrat el în cursa electorală pentru Bucureşti deoarece obiectivul strategic al partidului este reprezentat de alegerile parlamentare.

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii în Guvernul USL din partea PNL, apoi i-a părăsit pe liberali pentru noua formațiune a lui Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.